Közélet

Szeptemberben választanak polgármestert Rákospalotán

Szeptember 30-án tartják az időközi polgármester-választást a budapesti XV. kerületben – értesült a Népszava. Az időpontról a helyi választási bizottság döntött szerdán.

A Rákospalotát, Újpalotát és Pestújhelyt magában foglaló kerületben azért van szükség időközi választásra, mert az eddig polgármester, a DK-s Hajdu László tavasszal bejutott a parlamentbe.

Lemondott a XV. kerület polgármestere
Hajdu László inkább a parlamenti munkát választotta.

A kerület irányítását ideiglenesen Németh Angéla alpolgármester vette át és ő az, akit Hajdu szerint az ellenzéki pártoknak támogatnia kellene a választáson. Németh mögé eddig a Szolidaritás, az MSZP és a DK állt be.

A Fidesz jelöltje László Tamás, aki szintén pályázott országgyűlési képviselői székre, de Hajdu győzelme miatt nem jutott be a parlamentbe.

A Jobbik még nem döntött az indulásról, az LMP pedig gondolkodik, írja a Népszava, ugyanis nem válaszolt nekik Németh Angéla arra a nyílt levélre, melyben egy zárt ülésre invitálták a kerület polgármesteri jogkörrel felruházott alpolgármesterét, és ahol az elképzeléseiről szerettek volna tájékoztatást.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik