Közélet

Leáldozóban Andy Vajna szerencsecsillaga?

Orbán Viktor elégedetlen médiabirodalma működésével.

A HVG azt írja, Orbán Viktor elégedetlen Andy Vajnával. A holnapi  szám előzetese szerint ennek az az oka, hogy a TV2 nem tudta felvenni a versenyt az RTL Klubbal, és a lap informátorai azt mondják, nem „talicskázzák, de egyenesen teherautókkal hordják ki” a pénzt a csatornától.

Ezzel függhet össze az a terv, hogy a TV2 csatornái Mészáros Lőrinchez kerülhetnének.

meszaros-lorinc(210x140).jpg (Array)
Mészáros Lőrinchez kerülhet a TV2
Orbán Viktor elégedetlen az állami hirdetésekkel kitömött csatornával, ráadásul Andy Vajna sem bizonyult eléggé együttműködőnek.

Vajnának állítólag azt is felróják, hogy politikailag nem annyira elkötelezett, mint az elvárható lenne egy kormánybiztostól. Egy interjúban maga mondta el, hogy a Bors azért nem állt bele annyira a sorosozásba, hogy ne veszítse el baloldali olvasóit.

A HVG szerint Vajna is egyre kevésbé ad a látszatra, a kötcsei találkozó helyett idén egy medencében, úszógumiban lebegve pihent. Neki a politikánál fontosabb a kaszinóbiznisz, ezért fájó számára, hogy jövőre Orbán Viktor alá kerül a szerencsejáték felügyelete. Vajna ismerősei szerint nem is tudja leplezni csalódottságát. A Filmalap élén biztosnak tűnik a helye – a kormánybiztos többször mondta, hogy a magyar filmesek semmitől sem félnek jobban, mint hogy ő visszatér Amerikába.

Andy Vajna több mint 7 milliárdot kaszinózott össze a múlt évben
A vagyonánál talán csak a befolyása nőtt jobban az amerikai sztárproducerből az Orbán-kormány oligarchájává átlényegült Andy Vajnának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik