Közélet

Nem sajnálják a pénzt, a kormány a Facebookon is harcol a keresztényekért

A Népszava az Emberi Erőforrások Minisztériumának közzététele alapján írta meg, hogy az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság 2,5 millió forintért bízta meg a weboldalakkal és tartalomgyártással foglalkozó Origami Europe Kft-t, hogy készítsen egy oldalt, illetve „közösségi média tartalmakat” – vagyis Faccebook- vagy Instagram-posztokat – a helyettes államtitkárságnak.

Ezen kívül havonta 275 ezer forintot kap egy Ozsváth Kálmán nevű magánszemély, hogy menedzselje a közösségi média tevékenységet az üldözött keresztények témakörében, illetve beszámolókat írjon erről. A megbízás a friss táblázat szerint két hónapra szól, de Ozsváth neve már korábban is felbukkant a témában: tavaly novemberben a keresztényüldözésekről szóló tanulmányt rendelt tőle az Emmi.

A lap szerint Ozsváth személye azért is érdekes, mert feltehetően ugyanarról az emberről van szó, aki a korábban újpesti fideszes önkormányzati képviselő volt, és akit 2016 decemberében az Országos Mentőszolgálat belső kommunikációs vezetőjévé neveztek ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik