Közélet

Elképzelhető, hogy Vona Gábor visszatér a Jobbik élére

Volner János szeretne közvetítő lenni a párt két részre szakadt táborai között. A jobbik alelnöke nem tartja véletlennek, hogy Sneider Tamás lett az elnök, ugyanis ő állt legközelebb Vona Gáborhoz, s ő tudja továbbvinni az ex-elnök elveit – mondta Volner János az ATV Start című műsorában.

Mint mondta, a közel húszezres taglétszámú pártból, ha kilép néhány párttag, az nem jelent pártszakadást. A Jobbik alelnöke elmondta, ő nem lát olyan elvi, ideológiai ellentétet a párton belül, amit nem lehetne feloldani. Mindez azzal kapcsolatban hangzott el, hogy nemrég a Jobbik tisztújításán 56-44 százalékos arányban Sneider Tamás győzött Toroczkai Lászlóval szemben, ami gyakorlatilag két táborra osztotta a Jobbikot.

Volner úgy látja, hogy mindkét tábor a néppártosodást tartja fontosnak, vagyis hogy „a társadalom minden szövetéből” gyűjtsenek szavazókat. Szerinte nincs konkrét megfogalmazható különbség a két tábor között, ezt lehetett leszűrni a tisztújításkor elhangzott programbeszédekből.

Az viszont tapasztalható – tette hozzá –, hogy a két tábor bizonyos tagjai gyalázkodnak, sarat dobálnak egymásra, erre Volner úgy reagált, hogy ő szeretne a közvetítő lenni közöttük, mert nem szeretné, ha az ellenségeskedés nagyon elmélyülne. Megjegyezte, azt lehetett látni, hogy bizonyos személyek elvesztése a pártból törvényszerű volt. Dúró Dórát bizalmi szavazással zárták ki, 20 igen, 4 nem, 1 érvénytelen és 1 tartózkodó szavazat mellett. Azt Volner nem árulta el, ő hogyan szavazott.

Vona Gáborral kapcsolatban az alelnök kijelentette,

megvan az esély arra, hogy vissza fog térni a politikába, akár a párt élére is, hiszen még fiatal, és ő maga is azt állította, hogy van még benne politikai tartalék.

A Jobbikra kiszabott 663 millió forintos büntetéssel kapcsolatban  Volner közölte, hogy nem indokolta meg az ÁSZ, miért beszél tiltott párttámogatásról, aminek alapján kiszabták a büntetést. Szerinte ez egy jogtipró határozat.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik