Közélet

Tovább pereskednek a bélmegyeri vadászok Mészáros Lőrinc fiával

A hvg.hu cikke szerint másfél éve várnak a vadászok Bélmegyeren arra, hogy végre vadászhassanak a saját területükön, ahonnan Mészáros Lőrinc fia kiszorította őket. Hárman pert indítottak ellene, első fokon a javukra döntött a bíróság, de a jogerős ítéletet ma sem hirdették ki.

A három bélmegyeri gazda szerint egy két évvel ezelőtti földtulajdonosi közgyűlésen jogszerűtlenül vették el tőlük a vadászati jogot. Ráadásul úgy, hogy még a saját földjeiken sem lőhetnek azokra a vadakra, amelyeket az előző időszakban ők hizlaltak fel.

Mészáros Lőrinc fia időközben egy vadásztársaságot alakított, sőt a Hidasháti Mezőgazdasági Zrt-ben is apja örökébe lépett. A cikk szerint mivel Mészáros ügyvédje fellebbezett, nem emelkedett jogerőre az elsőfokú ítélet, pedig a Gyulai Törvényszéken mindenki arra számított hétfőn, hogy jogerős ítélet lesz.

Mint írják: a bélmegyeriek alig várták a másodfokú tárgyalást, ugyanis a nem jogerős döntés után hiába szerették volna elérni azt, hogy legalább a vadászatot függesszék fel a jogerős döntésig, ez nem sikerült, Mészáros Lőrinc fia és barátai továbbra is vadászni járnak a vadban gazdag területre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik