Közélet

Juhász Péter: Lehet, hogy elmegyek gyedre

Nem buktam bele abba, hogy politikus lettem. Más kérdés, hogy politikailag megbuktam. De olyan világban szeretnék élni, ahol a morális győzelem egyet jelent a politikai győzelemmel. Augusztusig adtam magamnak időt, hogy kitaláljam, mit kezdjek magammal. Lehet, hogy elmegyek gyedre

– fogalmazott Juhász Péter, az Együtt volt elnöke a 444.hu-nak adott interjújában.

A megszűnt párt egykori vezetője arról beszélt, benézték, hogy valójában kik is akartak kormányváltást Magyarországon. Számára mostanra világos, hogy az MSZP-t a Fidesz irányítja és pénzeli, és hogy az LMP-ben igenis van Fidesz-hatás.

Mint mondta, számára a választási eredménynél többet jelent, hogy az utána lévő gyűjtés milyen eredményt hozott, mert politikai célra Magyarországon ennyi pénzt soha senki nem gyűjtött össze Kossuth Lajos óta.

Négy év után kért elnézést az állami média, mert ledrogosozta Juhász Pétert
A Fidesz a perben letagadta, hogy tőle származik az állami hírügynökség által közzétett közlemény.

Arra a kérdésre, lehetséges-e, hogy Orbán Viktor egyszerűen jobban ismeri az országot és a magyar embereket, mint az Együtt, ezért tudja őket jobban megszólítani, Juhász úgy felelt,

elkölt 100 milliárd forintot arra, hogy emberek ellen uszítson, és agymosást hajtson végre, aztán azt mondjuk, hogy ő jobban ismeri a magyarokat, mint mások? Kíváncsi vagyok, ha 100 milliárdot arra költenénk, hogy szeressük egymást, akkor is az lenne Magyarországon a helyzet, hogy gyűlölünk mindenkit, aki bejön és nem hófehér a bőre.

Az Együttról azt mondta, egy rossz brand lett olyan értelemben, hogy már nem lehet vele megmozgatni embereket. Oda már nagyon nehéz volt behozni plusz embert, fogyott körülöttük a levegő, és egy sokkal szélesebb, tágabb közösséget kell tudni létrehozni.

Kiemelt kép: Neményi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik