Közélet

Galkó Balázs ezt tartja Orbán Viktor főbűnének

Galkó Balázs (Array)
Galkó Balázs (Array)
Elege van a megosztottságból. Nem azt kérdezi, ki kezdte, hanem azt, ki hagyja abba.

A Klubrádióban Galkó Balázs azt mondta, a magyar társadalom táborokba szorítása és bebetonozása a kormányfő legfőbb bűne. A színész szerint a nemzet, mint fogalom, politikai kisajátítása miatt  az egyes pártok támogatói már a mindennapi élet színterén sem állnak szóba egymással.

A színművész egyértelműnek tartja, közéleti megnyilvánulásai miatt nem, vagy csak alkalmanként kérik fel szerepekreVincze Balázs lapunknak adott nyilatkozatára is reagált. Élesen elítélte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetőjét nemcsak azért, mert cenzúrázta Alföldi Róbert Pécsre tervezett előadását, hanem utólagos érvelése miatt is.

Galkó Balázs évek óta egyre erőteljesebben tapasztalja a közéletben és ismeretségi körében a belső cenzúrát, amire példaként hozta, hogy egy önkormányzati tisztséget betöltő ismerőse féltette állását, ezért nem mert részt venni egy kormányellenes demonstráción.

Szerinte az állam képében megjelenő hatalom, és az azt közvetítő hatalmasok eredendően erkölcstelenek. A Gyermekétkeztetési Alapítvány arcaként járja az ország szegény településeit, vidékeit, és mindenképpen szükségesnek tartaná, hogy az ország irányítói is saját szemükkel tapasztalják meg a vidéken uralkodó állapotokat.

Galkó Balázs a műsorban idézte Göncz Árpád egy, a rendszerváltás idejéből való parlamenti felszólalását:

ha szolgálni kívánok valakit, azokat kívánom szolgálni, kiknek szolgájuk nincsen: a védteleneket. Akiknek sem a darutollas úri világban, sem az egyenlők közt egyenlőbbek világában nem jutott jó szó.

Galkó Balázs: Itt zsarnokság van
„Aki szegény, az a legszegényebb”. 2017-re a legendás színész szerint ez a legjellemzőbb verssor.

Kiemelt fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik