Közélet

Kövér László leteremtette a jobbikos képviselőt, hogy nem a kocsmában van a haverjai között

Komolyabb szócsata alakult ki Jakab Péter és Kövér László között hétfőn a parlamentben, miután a jobbikos politikus azzal indította első képviselői felszólalását, hogy

ennyi bűnöző előtt még életében nem beszélt.

Kövér erre úgy reagált, hogy Jakab feltűnő ostobaságról és modortalanságról tett tanúbizonyságot, és egyúttal el is némította a mikrofonját.


És mielőtt visszaadta volna a szót, annyit még hozzátett,

legyen szíves, válogassa meg a szavait, mert nem a kocsmában van a jobbikos haverjai között.

A jobbikos képviselő egyébként arról beszélt interpellációjában, hogy a mérhetetlen korrupció miatt nem jut pénz tisztességes bérekre, ezzel szemben Mészáros Lőrinc 2024-re pedig a világ leggazdagabb embere lehet, ha így folytatódik a gazdagodása – tette hozzá.

Igazságos az, hogy Mészáros Lőrinc 18 másodperc alatt keresi meg egy borsodi egészségügyi dolgozó egyhavi bérét? Mikor adják vissza az emberektől ellopott pénzt?

– sorolta kérdéseit.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy az Állami Számvevőszék a Jobbiknál állapított meg tiltott pártfinanszírozást. Ez a pénz visszajár, a Jobbiknak vissza kell fizetnie azt az államkasszába – jegyezte meg.

Az Országgyűlés – Jakab Péterrel ellentétben – a választ elfogadta 113 igen szavazattal, 39 nem ellenében, 1 tartózkodással.

A teljes vita egyébként itt megtekinthető:

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik