Közélet
Budapest, 2017. október 3.
Tarlós István fõpolgármester beszédet mond a Kárpát-medence múltbéli élõvilágát bemutató Pannon Park alapkõletételén a Fõvárosi Állat- és Növénykertben 2017. október 3-án. A 43,7 milliárd forintból épülõ komplexum a szabadtéri kifutó mellett egy 1,7 hektáros hipermodern biodómnak és Közép-Európa legnagyobb és legkorszerûbb akváriumának is helyet fog adni.
MTI Fotó: Kovács Attila

Tarlós szerint még Kádár sem tűrte meg, amit most az ellenzék tesz

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 05. 18. 07:26

Pedig bármilyen meglepő, vannak ellenzéki politikusok, akikről a főpolgármesternek is van jó szava.
Korábban a témában:

Úgy tudom, a főpolgármestert 2019-ben is közvetlenül fogják választani, és az új kormány összetétele is kedvező változásokat mutat a főváros szempontjából – mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere a Magyar Időknek. Az utóbbi félmondattal valószínűleg arra utalt, hogy távozott a kormányból Lázár János, akivel sok konfliktusa volt, az interjú folytatásában meg is jegyzi, hogy utódjával, Gulyás Gergellyel régóta jó a munkakapcsolata a főváros vezetésének.

Gulyás a bizottsági meghallgatásán tíz évre szóló Budapest-stratégiáról beszélt, erről Tarlós annyit árulhatott el, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a főpolgármester együttműködnek majd a Budapestet érintő kiemelt fejlesztésekben, a miniszter összehangolja majd a főváros és a kormány közös munkáját ezekben a kérdésekben.

Nem marad el az interjúban az ellenzék ostorozása sem. A józsefvárosi időközi polgármester-választáson az ellenzék által támogatott civil jelöltként Győri Pétert indítják, akiről Tarlós azt mondja, nem „intakt, független” személy. Tarlós, aki maga is SZDSZ-színekben lett III. kerületi polgármester a rendszerváltás után, Győri szemére veti: „azt sem szabad elfelejteni, hogy az SZDSZ egyik ikonikus tagja volt éveken át”. Szerinte a jelölt „mindenféle rendnek esküdt ellensége”.

Tarlós beszélt azokról a fővárosi politikusokról is, akik az Országgyűlésbe távoztak. Veszteségnek nevezte, hogy Kocsis Máté kikerült a Fővárosi Közgyűlésből, de a DK-s Hajdu Lászlóról is megjegyezte, hogy bár pártjával nem harmonizálnak nézetei, „jó polgármesternek és személyiségnek” tartja. Az LMP-s Csárdi Antalról pedig elmondta: sok szempontból „intakt szereplője” volt a fővárosi politikának, ellenzékiként sokszor megfogalmazott bírálatokat, de ezekre volt erkölcsi alapja „szemben egy másik DK-s képviselővel vagy egy sokszor leszerepelt MSZP-s hangoskodóval”.

A fejlesztésekről szólva kijelentette, hogy Budapest komplex árvízvédelmének megvalósítása a következő önkormányzati ciklusra is áthúzódhat, ami nemcsak a Csillaghegyi-öblözetet érinti, hanem Újpestet, Angyalföldet, a Batthyány tér-Bem tér környékét, Nagytétényt és a Margitszigetet is. Itt az éghajlatváltozással járó egyre magasab áradások gondot jelenthetnek – jegyezte meg.

Elmondta, Budapest hazai és nemzetközi megítélése jobb, mint nyolc évvel ezelőtt, amit szerinte az ellenzék igyekszik nem elismerni, „pozitív mondandójuk egyszerűen nincs”. Azt is idehozza, hogy „egyes ellenzéki szereplők például a kereszténységgel, a keresztény egyházakkal kapcsolatban olyan útszéli hangnemben nyilvánulnak meg, amire csak az 50-es években, a Rákosi-rendszerben volt példa”.

Ilyet még Kádár János sem tűrt meg

– tette hozzá.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May listen as Britain's opposition Labour Party Leader Jeremy Corbyn speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.