Közélet
Budapest, 2017. október 23.
Molnár Gyula, az MSZP elnöke (b) és Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke Budapesten, a Vértanúk terén, ahol ellenzéki pártok vezetõi megkoszorúzták a mártírhalált halt Nagy Imre miniszterelnök szobrát 2017. október 23-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A párt háta mögött állapodhatott meg az MSZP elnöke a Liberálisok támogatásáról

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 05. 18. 13:37

A szövetséget elhagyó Bősz Anettől elvárják, hogy visszaadja a mandátumát.

Péntek délutáni sajtótájékoztatóján elismerte Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, hogy létezik az a megállapodás pártja és a Magyar Liberális Párt között, amiről a Zoom írt – a portál szerint Molnár Gyula pártelnök arról szerződött saját hatáskörben Fodor Gáborékkal, hogy a szocialisták évente 60 millió forinttal támogatják a Liberálisokat.

Tóth Bertalan kijelentette: a saját dokumentumtárukban ezt a megállapodást nem találták, azt Fodor Gábor személyesen adta át nekik, és valóban pénzügyi kötelezettséget ró – vagy rótt volna – az MSZP-re. Ám ilyen döntést sem az MSZP elnöksége, sem a választmánya nem hozott, és az elnök sem rendelkezett felhatalmazással a megkötésére.

A frakcióvezető elmondta, jogi szakvéleményt készíttettek, a pénzügyi ellenőrző bizottság foglalkozik azzal, hogy milyen következményei lehetnek a történteknek. A párttanácsot is összehívták, hogy megvitassák, milyen lépéseket tesznek a megállapodással kapcsolatban. Mivel az MSZP elnöksége lemondott, a pártszabályzat szerint ezek a testületek foglalkozhatnak a kérdéssel.

Pénteken egyébként Bősz Anett, a Liberálisok politikusa bejelentette, hogy elhagyja a Párbeszéd frakcióját, ami ezzel megszűnik. Erről Tóth azt mondta, semmilyen politikai nézeteltérés nem volt, szó sem volt arról, hogy bármilyen javaslatban nem képviselték volna a liberális értékeket. Kijelentette: mivel Bősz az MSZP-Párbeszéd listájáról került be, az a minimum, ha elhagyja a közösséget, hogy a mandátumot azonnali hatállyal visszaadja.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, az Országgyűlés hivatalától előbb értesültek Bősz Anett kilépéséről, minthogy arról megkapták volna Fodor Gábor levelét, és a képviselő azóta sem kereste őt. Sajnálattal veszi tudomásul, hogy Fodor Gábort semmi más nem érdekli, mint a pénz, a NER lebontása sokadlagos kérdés számára – fogalmazott Szabó, hozzátéve, hogy Bősz Anett távozását sajnálja, jó politikusnak tartja, aki hittel képviselhette volna a liberális értékeket, de erre a döntésre neki Szabó benyomása szerint kevés befolyása volt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.