Közélet
Budapest, 2017. október 23.
Molnár Gyula, az MSZP elnöke (b) és Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke Budapesten, a Vértanúk terén, ahol ellenzéki pártok vezetõi megkoszorúzták a mártírhalált halt Nagy Imre miniszterelnök szobrát 2017. október 23-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A párt háta mögött állapodhatott meg az MSZP elnöke a Liberálisok támogatásáról

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 05. 18. 13:37

A szövetséget elhagyó Bősz Anettől elvárják, hogy visszaadja a mandátumát.

Péntek délutáni sajtótájékoztatóján elismerte Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, hogy létezik az a megállapodás pártja és a Magyar Liberális Párt között, amiről a Zoom írt – a portál szerint Molnár Gyula pártelnök arról szerződött saját hatáskörben Fodor Gáborékkal, hogy a szocialisták évente 60 millió forinttal támogatják a Liberálisokat.

Tóth Bertalan kijelentette: a saját dokumentumtárukban ezt a megállapodást nem találták, azt Fodor Gábor személyesen adta át nekik, és valóban pénzügyi kötelezettséget ró – vagy rótt volna – az MSZP-re. Ám ilyen döntést sem az MSZP elnöksége, sem a választmánya nem hozott, és az elnök sem rendelkezett felhatalmazással a megkötésére.

A frakcióvezető elmondta, jogi szakvéleményt készíttettek, a pénzügyi ellenőrző bizottság foglalkozik azzal, hogy milyen következményei lehetnek a történteknek. A párttanácsot is összehívták, hogy megvitassák, milyen lépéseket tesznek a megállapodással kapcsolatban. Mivel az MSZP elnöksége lemondott, a pártszabályzat szerint ezek a testületek foglalkozhatnak a kérdéssel.

Pénteken egyébként Bősz Anett, a Liberálisok politikusa bejelentette, hogy elhagyja a Párbeszéd frakcióját, ami ezzel megszűnik. Erről Tóth azt mondta, semmilyen politikai nézeteltérés nem volt, szó sem volt arról, hogy bármilyen javaslatban nem képviselték volna a liberális értékeket. Kijelentette: mivel Bősz az MSZP-Párbeszéd listájáról került be, az a minimum, ha elhagyja a közösséget, hogy a mandátumot azonnali hatállyal visszaadja.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, az Országgyűlés hivatalától előbb értesültek Bősz Anett kilépéséről, minthogy arról megkapták volna Fodor Gábor levelét, és a képviselő azóta sem kereste őt. Sajnálattal veszi tudomásul, hogy Fodor Gábort semmi más nem érdekli, mint a pénz, a NER lebontása sokadlagos kérdés számára – fogalmazott Szabó, hozzátéve, hogy Bősz Anett távozását sajnálja, jó politikusnak tartja, aki hittel képviselhette volna a liberális értékeket, de erre a döntésre neki Szabó benyomása szerint kevés befolyása volt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.