Közélet

Nem jelentik fel a református vezetők az őket inzultálókat

Szerintük megtévesztett, felheccelt emberek voltak az Országgyűlés alakuló üléséről távozó embereket szidalmazó tüntetők.

Nem akarnak jogi lépést tenni a református egyház vezetői, akiket tüntetők inzultáltak, amikor az Országgyűlés alakuló üléséről távoztak.

Gér András, a Református Egyház zsinati tanácsosa az M1-en beszélt arról, hogy a történelmi egyházak más képviselőivel együtt vettek részt az eseményen, ami után néhány hangos „agresszor” nem engedte, hogy távozzanak, „kisebb atrocitásokra, lökdösődésre és gyalázkodásra került sor”. Azt mondta, református keresztényként azt gondolják, az embereknek ki kell állni a maguk igazáért, de kulturáltan, nem gyalázva ártatlan embereket.

A zsinati tanácsos szerint az őket inzultálók „megtévesztett emberek” voltak, „a felheccelt tömeg” nem tudta, hogy mit tesz. Azt mondta, „a megbocsátás kultúrájának kell elterjednie Magyarországon”, amiben szeretnének példát mutatni, ezért semmilyen jogi lépést tesznek, azonban felhívják a figyelmet arra, hogy ez a viselkedés „nem része a magyarországi gondolkodásmódnak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik