Közélet

Balhé a tüntetésen: Gulyásék a történtek kivizsgálását kérik

Tűrhetetlennek tartják, hogy keresztény felekezetek vezetőinek azt kelljen elszenvedni, amit kedden a Parlament alakuló üléséről távozó egyházi méltóságoknak.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszteri poszt várományosa és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerdán felkérte a hatóságokat, hogy indítsanak eljárást, miután kedden tüntetők szidalmazták és köpték le a Parlament alakuló üléséről távozó református egyházi vezetőket.

Egyházi vezetőkre támadtak a tüntetők
Három református egyházvezetőt a rendőrök menekítettek ki az Országgyűlés alakuló ülése után.

A fideszes politikusok közölték: mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz, de ami történt, az szerintük tettleges becsületsértés és garázdaság, és tűrhetetlennek tartják, hogy keresztény felekezetek vezetőinek Európában bárhol, de különösen Magyarországon ehhez hasonló támadásokat kelljen elszenvedniük.

Az ellenzéki pártokat is felszólították: tegyék világossá, hogy elítélik az „általuk felhergelt” tüntetők botrányos megnyilvánulásait.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán már kifejezte szolidaritását az egyházi vezetők felé, azt írta: „Én is a kormány ellenfele vagyok, de a gyűlölködésé legalább annyira.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik