Közélet

Fotók a BKV metrós nyílt napjáról

A BKV Fehér úti járműtelepén elsősorban a 2-es metró szerelvényei laknak, szombaton azonban csúcstalálkozót tartottak a budapesti metró egykori és mai vonatai.

Ritkán látni a felszín alatti közösségi közlekedés ennyi járművét egy helyen, már csak ezért is érdekes volt a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő BKV nyílt napja a cég Fehér úti járműtelepén. A BKV buszgarázsai viszonylag sűrűn látogathatók, a troli- és villamos telephelyekre is be lehet jutni időnként, a metróba azonban ritkán.

A nyílt napon a kisföldalatti Ganz, a 2-es és a 4-es vonal Alstom, valamint a 3-as metró felújított Metrovagonmas szerelvényein kívül kiállították a ma már muzeális értékű járműveket is a budapesti metróközlekedés közel- és régmúltjából. Talán csak a 80-as években kifejlesztett Ganz-Hunslet prototípus hiányzott, ezért viszont kár kicsit.

A nyílt napon készült fotókból készítettünk egy válogatást, íme:

Észrevételed, panaszod van a budapesti közösségi közlekedéssel kapcsolatban? Vagy csak láttál valami érdekeset? Írd meg a bkvfigyeloblog@gmail.com címre vagy a BKV-Figyelő Facebook-oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik