Közélet

Szél: Az LMP-frakció a politika megújításáért jött létre

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 05. 08. 15:44

A vidéki jelenlét fokozását ígérték, és az utcai politizálástól sem riadnak vissza.
Korábban a témában:

Az LMP frakciója egy olyan szövetség, amely a magyar politika megújításáért jött létre – mondta keddi, az Országgyűlés alakuló ülését követően tartott sajtótájékoztatóján Szél Bernadett frakcióvezető.

„Sok helyről jöttünk, viszont egy helyre tartunk” – fogalmazott. Mint mondta, azért dolgoznak majd, hogy a következő időszak ne arról szóljon, hogy „a NER 3 hogyan tiporja el Magyarországot”, hanem arról, hogy egy új ellenzéki mozgalom sikerre vigye alapértékeit.

Frakcióját úgy mutatta be: van közöttük három korábbi önkormányzati képviselő, egy volt polgármester és két egyéni mandátumot nyert képviselő.

Az Országgyűlés munkája nem a magyar emberekről szól – értékelt, pártjuk ugyanakkor a helyi ügyeket kívánja behozni a parlamentbe. Az LMP életében is fokozódni fog a vidéki jelenlét a jövőben – ígérte, és mint fogalmazott, nem riadnak majd vissza az utcai politizálástól sem.

A sajtótájékoztatón a politikus mögött Hadházy Ákos kivételével az egész képviselőcsoport felsorakozott, Gémesi György, az Új Kezdet vezetője helyett már az őt váltó Hohn Krisztina, a Baranya megyei Mánfa község polgármestere volt jelen.

Hadházy Ákos távolléte az alakuló ülésről lelkiismereti kérdés volt számára – hangsúlyozta Szél Bernadett –, a frakció többi tagjának ugyanakkor fontos volt, hogy felesküdjön és elkezdje a munkát. Csupán annyit tett hozzá: Hadházy Ákos várhatóan később teszi le az esküt.

Csárdi Antal egy uniós, míg Keresztes László Lóránt egy magyar zászlóval vonult be a sajtóterembe. Szél Bernadett erről azt mondta: frakciójuk egyszerre nemzeti és tartja Magyarországot az Európai Unió szerves részének. Úgy látják: a két lobogó közül nem kell választani. (MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

Terminator 2  Judgment day
1991
Real  James Cameron
Arnold Schwarzenegger
Linda Hamilton
Joe Morton
James Cameron.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Kassar / Pacific Western
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.