A következő élő közvetítés része Ítéletidő verte szét a Kossuth téri tüntetést

Nem lop, nem csal, nem hazudik

Gyetvai Viktornak volt egy álma egy olyan Magyarországról, ahol nem lesznek dollármilliárdosok a miniszterelnök haverjai, miközben szándékosan esélykülönbséget teremtenek a különböző csoportok között. Szóba kerül, hogy a fiatalok külföldön kényszerülnek boldogulni, a szónok álma pedig egy olyan Magyarország, ahol nem maradhat fenn egy gyűlöletpropagandával kampányoló maffiakormány.

Ez az álom április 8-án elbukott az ellenzéki pártok megegyezésre képtelensége miatt. Gyetvai szerint a mostani uralom egy ember egyszemélyi uralma, feudalizmus, a kiszolgáltatott emberek kihasználása, aminek véget kell vetni azzal, hogy az ellenzék egy tömbbe szerveződik, értékeket definiál, megmondja, miért fontos a sajtószabadság, az egyenlőség, az, hogy aktív állampolgárok legyenek az országban.

Választani kell, hogy maradunk és cselekszünk, vagy kussolunk és elmegyünk – mondta. Össznemzeti minimumot kell létrehozni, amit minden ellenzéki pártnak támogatnia kell. Ezt a mozgalmat hiteles csapatnak kell létrehoznia, volt már korábbi tüntetésen olyan személy, aki erre érdemes – mondta Gyetvai, de nem nevezte meg, kire gondol. Mindenesetre reméli, hogy lesznek követői.

Vissza kell állítani a közélet renoméját, ne a lop-csal-hazudik legyen a politikus jelzője, több száz hiteles emberre van szükség a politikában – jelentette ki a szónok. Az első lépés, hogy az Orbán-kormánynak mennie kell, ehhez hiteles, egységes alternatíva kell, de a hosszú távú változáshoz minőségi oktatásra is szükség van, mert a jövő a gondolkodó emberekben rejlik, akik Orbán Viktor legfőbb ellenségei, ezért zülleszti le az oktatást.

Most azonnal le kell tenni az alapjait egy XXI. századi oktatásnak – mondta Gyetvai, aki az érettségizőkhöz fordulva azt mondta, nem elég holnap „történelmet írni”, el kell kezdeni szerveződni, szervezni együtt a Diákvagyok mozgalmat.

Fotó: Karancsi Rudolf / 24.hu
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik