Közélet

Többször el kellett halasztani János temetését, mert két hétre eltűnt a holtteste

A Blikk írta meg annak a családnak a kálváriáját, amelyik két hete nem tudja eltemetni hozzátartozóját, mert a holttest eltűnt a bürokratikus útvesztőben. János 54 évesen vesztette életét, április 13-án egy agyvérzést követően elesett a motorjával. A mentők kórházba szállították, ahol az érdeklődő  családtagoknak azt mondta az ügyeletes nővér, hogy

nincs kezelőorvos, valószínűleg csak elvonási tünete van az alkoholtól.

Lánya szerint a férfi soha nem ivott többet napi egy fröccsnél. Április 20-án végre úgy tűnt, fellélegezhetnek: a kórházban azt mondták, János nemsokára kikerül az intenzívről. De a beszélgetés után egy órával telefonhívást kaptak a kórháztól, hogy János újabb agyvérzést kapott és meghalt. Mivel közúti balesetnek minősítették az ügyet, hatósági boncolást rendeltek el.  A család azt a tájékoztatást kapta, hogy a holttestet Budapestre viszik boncolni, azonban hiába érdeklődtek napokkal később, senki nem tudta megmondani, hol van hozzátartozójuk. A férfi lánya, Orsolya végül Budapesten, az illetékes rendőrkapitányságon kért segítséget, ahol közölték: a kórház még nem is jelentette a halálesetet. Végül kiderült: a holttest végig abban a kórházban volt, ahova a baleset után vitték.

Legutóbb tegnap ígérték, hogy felszállítják Pestre, de hivatalos értesítést azóta sem kaptunk

– tette hozzá Orsolya, aki azt tervezi, hogy jogi lépéseket tesz. Dr. Kosdi Kornél ügyvéd a lapnak azt mondta, hogy a hozzátartozók kegyeleti joga sérülhet, illetve kártérítési pert indíthatnak, ha a temetés lemondása miatt anyagi káruk keletkezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik