Közélet

Deutsch: Juncker szembeköpte a magyarokat

Szerinte a brüsszeli elit nem fogadja el a harmadik kétharmados győzelmet.

Brüsszel nem hajlandó elfogadni a magyar választás eredményét, ezért próbálja minden eszközzel megbüntetni hazánkat. Egyebek között erről beszélt Deutsch Tamás az Echo tévében Bayer Zsolt vendégeként. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint a Brexit miatt 2021-től reálértéken agrártámogatásra 12, regionális fejlesztésre 15 százalékkal kevesebb forrás jut.

Valójában ezért akarják a kifizetéseket a  jogállamiságot érintő feltételekhez kötni. Ez azonban nem fog menni. 

Az Európai Bizottságnak nem politikai nyilatkozatokat kell tennie, hanem a szabályokat kell uniós jogszabályba öntenie. Deutsch kivitelezhetetlennek tart egy olyan normarendszert, amely minden uniós tagország bírói rendszerének függetlenségét, médiapluralizmusát, alkotmánybírósági működését, jogállamisághoz tartozó kategóriáját úgy mérné, hogy abból Magyarország vesztesen kerülne ki.

A politikus úgy fogalmazott, hogy mindig, amikor

nem politikai nyilatkozatokat tettek bolondok és félbolondok az Európai Parlamentben, hanem

normatív módon mérték, miként működik a jogállam, akkor Magyarország a legjobb mutatókkal bíró uniós államok közé tartozott.

Deutsch Tamás szerint az európai döntéshozók utálják azt a politikát, azt az értékválasztást, amelyet az Orbán-kormány képvisel, azt pedig, hogy a Fidesz harmadszor is kétharmaddal nyerte a választást, egyszerűen nem fogadják el. Felidézte, hogy Judith Sargentini holland EP-képviselő úgy véli, joga van előmozdítani, hogy olyan kormánya legyen Magyarországnak, amely szerinte megfelelő. Ehhez előbb magyar állampolgárnak kell lennie, majd lennie – tette hozzá.

A műsor végén örkényi abszurdnak nevezte, hogy az EU bizottság elnöke Marxot ünnepelte. 

Deutsch Tamás vérlázítónak tartja, hogy Jean-Claude Juncker részt vett a a filozófus születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. Ezzel az Európai Bizottság elnöke szembeköpte az unió keleti tagállamainak polgárait. A fideszes EP-képviselő utalt rá, kettős mércének tartja, hogyha Kína Magyarországgal vasutat épít, akkor felháborodnak, ha pártállamként szobrot adományoz Marx szülővárosának, akkor odarohan Juncker és ünnepi beszédet mond. Ez 14 évvel a csatlakozásunk után

olyan módon köpi szembe a magyar történelmet, Közép-Európa nyomorát, rengeteg szenvedését,

ami ellen szót kell emelni.

A Fidesz eltiltaná Marxtól Junckert
Felháborodtak, mert az Európai Bizottság elnöke beszédet mond Trierben, ahol 200 éve született a filozófus-közgazdász.
Juncker: Marx nem felelős a követőinek rémtetteiért
Szerinte emlékezés és megértés nélkül nem lehet a jövőt biztosítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik