Közélet

„Brutális rocker” ülne Hadházy helyére

Keresztes László Lóránt szerint a migráció olyan probléma, amelynek súlyát Orbán Viktor fel sem fogta.

Az Azonnalinak jelentette be Keresztes László Lóránt (képünkön balról a harmadik), hogy indul az LMP társelnöki posztjáért, amiről Hadházy Ákos nemrég lemondott. A pécsi politikus – Schiffer Andrással ellentétben – nem tartja tartalmilag kilúgozódottnak a pártot, amelynek céljai, elvei a kezdetek óta nem változtak.

Cáfolja, hogy a kampányban zöld témákról keveset beszéltek, az uránbánya és az atomtemető azonban alapvetően helyi ügy, az ország távolabbi részein ez nem érdekli az embereket, de nem hátrálnak meg, erősíteni akarják a politikai nyomást.

A szövetségi politikáról volt vita a kampányban, de az önálló indulásról a kongresszus határozott, számára pedig

egyértelmű, hogy a közösség döntéseit a párt vezetőinek tiszteletben kell tartaniuk.

 

Társelnökként az LMP vidéki hálózatát bővítené, „szinte tömegpártot” és „sokkal érthetőbb politikát” szeretne, úgy véli, Pécsen már sikerült igazolnia, hogy lehet dolgozni a kétharmados gőzhengerrel szemben.

A legaktívabb ellenzéki képviselők egyike akar lenni a parlamentben is, keményen bele akar menni az olyan megosztó kérdések kitárgyalásába is, mint a migráció. Szerinte

az ellenzék hatalmas hibát követett el azzal, hogy nem mert világosan fogalmazni a migráció kérdésében. A Fidesz egy valós problémát emelt a kampány középpontjába a migrációval, azzal viszont a nemzetárulásig ment el, hogy őszinte beszéd helyett csupán milliárdos hecckampányt csinált egy olyan ügyből, ami mindannyiunk számára sorskérdés.

A kerítést szükségesnek tartja, visszaállítaná a határőrséget is, de a Fidesz fel sem ismerte a problémakör jelentőségét. Az LMP ökopolitikai pártként tudja, a klímaváltozás, a mezőgazdasági termelés változása középtávon is erősíteni fogja a migrációs nyomást. Erről a baloldal nem is beszélt, de Orbán Viktor sem fogta fel a probléma súlyát.

Az interjúból egyebek között az is kiderül, hogy inkább sörös, mint boros, a metál zene rajongója és önmagát brutális rocker arcnak tartja.

Kiemelt fotó: MTI / Varga György

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik