Közélet
Siófok, 2018. április 27.
A Lehet Más a Politika (LMP) új parlamenti frakciójának tagjai, Ungár Péter, Csárdi Antal, Keresztes László Lóránt, Demeter Márta, Gémesi György, az Új kezdet elnöke, Schmuck Erzsébet, Szél Bernadett frakcióvezetõ, Hadházi Ákos és Szabó Szabolcs (b-j) a siófoki Fõ téren tartott bemutatkozó sajtótájékoztatójukon 2018. április 27-én.
MTI Fotó: Varga György

„Brutális rocker” ülne Hadházy helyére

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 05. 02. 13:48

Keresztes László Lóránt szerint a migráció olyan probléma, amelynek súlyát Orbán Viktor fel sem fogta.

Az Azonnalinak jelentette be Keresztes László Lóránt (képünkön balról a harmadik), hogy indul az LMP társelnöki posztjáért, amiről Hadházy Ákos nemrég lemondott. A pécsi politikus – Schiffer Andrással ellentétben – nem tartja tartalmilag kilúgozódottnak a pártot, amelynek céljai, elvei a kezdetek óta nem változtak.

Cáfolja, hogy a kampányban zöld témákról keveset beszéltek, az uránbánya és az atomtemető azonban alapvetően helyi ügy, az ország távolabbi részein ez nem érdekli az embereket, de nem hátrálnak meg, erősíteni akarják a politikai nyomást.

A szövetségi politikáról volt vita a kampányban, de az önálló indulásról a kongresszus határozott, számára pedig

egyértelmű, hogy a közösség döntéseit a párt vezetőinek tiszteletben kell tartaniuk.

 

Társelnökként az LMP vidéki hálózatát bővítené, „szinte tömegpártot” és „sokkal érthetőbb politikát” szeretne, úgy véli, Pécsen már sikerült igazolnia, hogy lehet dolgozni a kétharmados gőzhengerrel szemben.

A legaktívabb ellenzéki képviselők egyike akar lenni a parlamentben is, keményen bele akar menni az olyan megosztó kérdések kitárgyalásába is, mint a migráció. Szerinte

az ellenzék hatalmas hibát követett el azzal, hogy nem mert világosan fogalmazni a migráció kérdésében. A Fidesz egy valós problémát emelt a kampány középpontjába a migrációval, azzal viszont a nemzetárulásig ment el, hogy őszinte beszéd helyett csupán milliárdos hecckampányt csinált egy olyan ügyből, ami mindannyiunk számára sorskérdés.

A kerítést szükségesnek tartja, visszaállítaná a határőrséget is, de a Fidesz fel sem ismerte a problémakör jelentőségét. Az LMP ökopolitikai pártként tudja, a klímaváltozás, a mezőgazdasági termelés változása középtávon is erősíteni fogja a migrációs nyomást. Erről a baloldal nem is beszélt, de Orbán Viktor sem fogta fel a probléma súlyát.

Az interjúból egyebek között az is kiderül, hogy inkább sörös, mint boros, a metál zene rajongója és önmagát brutális rocker arcnak tartja.

Kiemelt fotó: MTI / Varga György

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.