Közélet

Hamarosan találkozhat Lázár János és Márki-Zay Péter

Csütörtökön jogköröktől fosztották meg a hódmezővásárhelyi polgármestert és egymilliárd forint elköltéséről döntöttek úgy, hogy a Márki-Zay Péter szerint arra nincs fedezet.

Csütörtökön, a hódmezővásárhelyi képviselőtestület jogköröktől fosztotta meg Márki-Zay Pétert és egymilliárd forint elköltéséről is döntöttek, amire a polgármester szerint nincs fedezet – írja a hvg.hu.

Az ülésen megvonták Márki-Zay 100 millió forintig terjedő rendelkezési jogkörét,a képviselők ezzel magukhoz vették a költségvetés kontrollját, az arról való rendelkezést. Emellett egymilliárd forint átcsoportosításáról is döntöttek, amellyel elvontak százmilliókat a város működésétől, egyes fejlesztések önerejétől.

Márki-Zay úgy nyilatkozott:

Nem fogok aláírni semmilyen kifizetést úgy, hogy nincs mögötte fedezet, nem vihetem csődbe a várost, még ha a fideszes képviselők ezt is szeretnék.

A hódmezővásárhelyi polgármester úgy számol, hogy talán másfél évig mindenki marad a helyén, szerinte a Fidesz sem kockáztatja meg, hogy a képviselők lemondásával, a testület feloszlatásával egy időközi választáson elbukjanak. A lap úgy tudja, hogy hamarosan tető alá hozhatják a Lázár-Márki-Zay találkozót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik