Közélet

Márki-Zay Péter: 200 kilométerre a fővárostól nem kívánom szervezni az ellenzéket

Márki-Zay Péter elvállalta az ellenzék vezetését, akkor is, ha ő erről még nem tud, írta kollégám szombat este, miután Hódmezővásárhely polgármestere jól keretezett, mondanivalóval ellátott, jól előadott beszédet mondott a második kormányellenes tüntetésen.

A független politikus viszont most mindenkit elkeserített, aki azt várta, hogy az ellenzéki együttműködés élére áll, a hvg.hu-nak ugyanis arról beszélt,

a Messiás-elvárásnak nem fogok tudni megfelelni. 200 kilométerre a fővárostól nem kívánom szervezni az ellenzéket, de részt veszek az együttműködésben. Megtisztelő, hogy tőlem várják a megoldást, de nem ez az én feladatom. Amiben tudok, segítek, de több embernek kell ezen dolgozni.”

Elárulta, a mozgalom már alakul de a szervezeti kereteket még nem fektették le, ahogy egyelőre a célok, lehetőségek is csak körvonalazódnak.  Szerinte a választási vereség után érzékelhető a változás a pártokban.

Arra a kérdésre, hogy mi lehet ebből a helyzetből a kiút, Márki-Zay azt mondja, a pártoknak meg kell tisztulniuk, kérdés, hogy a tisztújításokon a változást akarók vagy a megalkuvók kerülnek-e többségbe.

„Ahogyan most összekovácsoltak minket, ugyanúgy szét is választhatnak”
Orbán ellenzékében megfér a büszke meleg és a fehér cipőfűzős nacionalista is. A tüntetők megmutatták, mit is jelent az igazi összefogás.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik