Közélet

44 millióba kerül és csúszik Kerényi fideszes, elit gyerektábora

Hiába lesz méregdrága, kizárt, hogy visszahozza a befektetett pénzt a Kerényi Imre által kitalált Gizella tábor, mely az első elképzelésekkel ellentétben csak jövő nyáron startolhat – írta meg az mfor.hu.

Idén év elején derült ki, hogy Kerényi Imre polgármestereket, minisztereket, államtitkárokat kér, hogy fizessék be gyermekeiket és unokáikat a táborba, ahol megtanulhatják a tunikaviselés és kardtartás szabályait — fejenként250 ezer forintért.

A balatonalmádi képviselő testületi ülés nyilvános dokumentumai alapján a fideszes gyerekeknek még várniuk kell: az idei év helyett, csak jövőre indulna az első turnus, és az eleinte tervezett négy helyett csak hármat indítanának el. Hogy ez az érdeklődés hiányára lenne egyfajta reakció, vagy ezzel is a tábor elit jellegét erősítené Kerényi, azt nem tudni. Mindenesetre az elsőként közölt 250 ezres részvételi díjat 200 ezerre csökkentette a miniszterelnöki megbízott.

A táboroztatás így 2019. július 1 és augusztus 25. között zajlana, méregdrágán. A költségvetés szerint nemcsak a szülőknek, de Kerényinek sem lesz olcsó mulatság a tábor.  Az előterjesztés szerint 43,78 millió forintba fog kerülni a háromszor kéthetes turnus és a 30 gyerek felszerelése és ellátása. Az mfor.hu szerint a három turnus alatt 30 gyerekkel számolva 18 millió forintot kaszálhat Kerényi, ami azt jelenti, hogy a bevétel csupán a költségek 41 százalékát fogja fedezni, tehát a projekt erősen veszteséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik