Közélet

Felszámolják táborukat a Ligetvédők

A tábor fenntartásába fektetett energiát más akciókhoz használják fel.

A Ligetvédők nevű csoport kedden közölte, hogy felszámolják állandó táborukat a Városligetben. A Liget Projekt kivitelezésének felpörgésével hozták meg a döntést.

Közölték: mivel „a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. erődrendszereket épített ki a parkban”, változtatnak módszerükön. A tábori jelenlét helyett erősítik azt a tevékenységet, amit eddig is végeztek, folyamatos járőrözéssel dokumentálják a környezetkárosításokat, rögzítik a szabálytalanságokat és értesítik ezekről a hatóságokat.

A közleményben azt írják: a Ligetvédőknek is köszönhető, hogy nem vágták ki a fákat koncepció és tájépítészeti terv nélkül, ahogy eredetileg akarták. „Helyszíni jelenlétünk csak a jéghegy csúcsa, amit rengeteg háttérmunka alapoz meg” – írják, hozzátéve, hogy folyamatosan dokumentálják a történéseket, több száz eljárás van folyamatban, „ám mindez eddig nem bizonyult elegendőnek a park tönkretételének megakadályozásához”.

Az április 8-i választást úgy értékelik, hogy Budapest „egyértelműen kinyilvánította, hogy nem kér zöldterületeink pusztításából”. Úgy vélik, most arra van szükség, hogy a tábor fenntartásába fektetett energiát hatékonyabb akciókban használják fel. A közlemény végén megjegyzik, hogy a Ligetvédők nyitott mozgalom, amihez bárki csatlakozhat, és alapelveik közül az egyik legfontosabb az erőszakmentesség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik