Közélet

Távhő-szolgáltatót vesz az állami közműcég

Az oroszlányi társaság vételára egyelőre üzleti titok.

Az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. megvásárlásával kezdi távhő-üzletágának kiépítését az NKM Nemzeti Közművek Zrt. – derül ki az MTI tudósításából. Az állami közműszolgáltató az oroszlányi önkormányzattól vásárolja meg a részvénycsomagot, ezzel a társaság eszközeit, korszerűsített hőközpontjait és a 2015-ben átadott 5 kilométer hosszú tranzitvezetéket.

A csaknem ötven dolgozót foglalkoztató társaság Oroszlányban és Bokodon összesen 5170 háztartást és 145 intézményt lát el távhővel és meleg vízzel. Az NKM elnök-vezérigazgatója szerint a vásárlás jó lehetőség az állami cégnek, mert elsőként kínálhat egyszerre földgáz-, villamosenergia- és távhőszolgáltatást egy területen.

Bár a távhőszolgáltató önkormányzati tulajdonból állami céghez kerül, az NKM az állami hírügynökséggel azt közölte, hogy a vételár a tranzakció zárásáig üzleti titoknak minősül. A tervek szerint erre szeptemberben kerülhet sor, az időpont elsősorban a hatósági jóváhagyásoktól függ. Az állami szolgáltató más távhőszolgáltatókat is „integrálna a nemzeti közműrendszerbe”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik