Közélet

Rommá rohadt mentőautó jár Borsodban

Az érdekvédők szerint azt mondták a panaszkodó mentősöknek, hogy menjenek lassabban.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége Facebook-oldalán ír arról, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gépkocsivezetők fordultak hozzájuk, mert a mentőszolgálat a tiltakozásuk ellenére arra kötelezi őket, hogy olyan mentőautóval vonuljanak, aminek műszaki állapota nemcsak a biztonságos közlekedést, de a mentést is veszélyezteti. Kusper Zsolt elnök videót is közzétett, azt írja, megdöbbent a látottakon.

MENJENEK LASSABBAN!

A MOMSZ B-A-Z megyei mentőgépkocsi-vezető tagjaink azzal kerestek meg, hogy az OMSZ –tiltakozásuk ellenére – arra kötelezi őket, hogy olyan mentőautóval vonuljanak, amelynek a műszaki állapota nem csak a biztonságos közlekedést, de magát a mentést is veszélyezteti, mivel a mentőautó rossz műszaki állapota hosszú percekkel növelheti a helyszínre vagy a kórházba jutás idejét. Mivel a mai napon egyébként is a megyében volt dolgom, elmentem és megnéztem, és megdöbbentem. A bajtársak elmondták, hogy többször jelezték már a munkáltató felé a problémát, de – többek között a nemrégiben kinevezett műszaki osztályvezetővel az élen – azt a választ kapták, hogy menjenek lassabban.Dr. Kusper Zsoltelnök

Közzétette: Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége – 2018. április 23.

A bejegyzésben az is szerepel, hogy a problémát többször jelezték a munkáltatónak, de azt a választ kapták, hogy menjenek lassabban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik