Közélet

Kómában fekvő magyar lány képével illusztrálták az erőszakoló migránsról szóló cikket

A lány anyja bocsánatkérést vár az Origótól, de válaszra se méltatják.

Egy kómában fekvő magyar lány, Kati fotójával illusztrálta a kormánypropagandaként működő Origo azt a választási kampányban megjelent írását, amely egy Franciaországban nemi erőszakot elkövető migránsról szól. A képet később leszedték, de képernyőmentések igazolják a történteket – írja a 444.

A lány édesanyja, Éva azt mondta, megpróbálta felvenni a kapcsolatot a szerkesztőséggel, de március vége óta nem sikerült elérnie őket. A nőt – aki nehéz anyagi körülmények között, négy éve egyedül gondozza lányát – felzaklatta, hogy a képet a gyűlöletkampányhoz használták fel.

A fényképet az anya maga készítette, a Kómás beteg a családban csoport profilképeként használja, de ettől természetesen nem válik szabadon felhasználhatóvá a sajtóban. Éva eredetileg csak bocsánatkérést akart, de most már fontolgatja, hogy sérelemdíjat kérjenek a laptól. A napokban jelentkezett nála egy ügyvéd, aki elvállalta képviseletét, és felszólító levelet küldött a szerkesztőségnek, nyilvános bocsánatkérést kérve.

Éva azt sem érti, miért lánya képével illusztrálták azt a cikket, ami – bármiféle ellenőrizhető forrás nélkül – azt állítja, hogy egy állítólagos migráns férfi megpróbálta megerőszakolni szomszédját, aki korábban a barátnője is volt. Az anya arra tippel, hogy a lány fején látható fehér kendő miatt választották a fotót, pedig az azért van rajta, mert hiányzik a koponyatetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik