Belföld

Migránsozó kamuvideókat terjesztenek fizetett hirdetésben a Facebookon és a Youtube-on

A Tények és az Origo is derekasan kiveszi a részét mindebből.

Napok óta fizetett hirdetésben futtatnak a Facebookon olyan videókat, amelyek őrjöngő, erőszakoskodó embereket ábrázolnak, akik minden esetben nem fehér, főleg közel-keleti vagy afrikai származású embereknek tűnnek – figyelt fel rá a 444.

Ami feltűnő, hogy a Tények (a TV2 műsoráról van szó) Facebook-oldalára több tucat ilyen videót töltöttek fel, „Veszélyes migránsok Európában. Ezt akarjuk?” kommentárral, de az Origónak is van olyan videója, amin az látható, hogy fekete fiatalok bántalmaznak egy idős nőt. Ezt „Európa 2017 – Ezt akarják?” címmel terjesztik. Ez egy biztonsági kamera felvétele, aminek eredetileg nincs hangja, de itt robbanáshangokat és „Allahu akbar” üvöltést vágtak alá. Pedig ennek a felvételnek semmi köze az iszlámhoz vagy a bevándorláshoz, Amerikában készült 2015-ben.

Facebook / Tények
Facebook / Origo

A Youtube-ot is elárasztották ilyen videók, „EURÓPA 2018 – EZT AKARJÁK?” címmel, amelyek a videómegosztón szintén fizetett hirdetésként jelennek meg, a megtekinteni kívánt videók előtt.

Egy felhasználó azt is kiderítette, hogy az Origo a Facebookon azokra a felhasználókra célozza ezeket a hirdetéseket, akik a Fidesz iránt érdeklődnek, illetve a 18-34 év közötti, Magyarországon élő vagy nemrég ott járt emberekre.

http://dorade.tumblr.com/post/172028698228/független-hírportál-edit-a-hirdetett-poszt-egy

A TV2 Andy Vajna kormánybiztos, az Origo pedig Matolcsy Ádám, a jegybankelnök fiának tulajdonában van. Mindkét médium komoly mértékben részesül az állami hirdetésekből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik