Közélet

933 millióért újítják fel a Bakáts téri templomot

933,4 millió forintért újítja fel a Ferencvárosi Főplébánia Assisi Szent Ferenc Templomát a CONFECTOR Mérnöki Iroda Kft.- derül ki az Európai Unió Hivatalos Lapjának kiegészítésében megjelent hirdetményből. A 4503 négyzetméter területű, műemlék ingatlanon a római katolikus templom részleges átalakítására, felújítására és az altemplom bővítésére kapott megbízást a cég.

A közbeszerzést hirdetmény nélküli eljárásban ítélték oda. Erre azért volt lehetőség, mert az első körös pályáztatás eredménytelen lett, mivel az eljárásban benyújtott minden ajánlat meghaladta az ajánlatkérő rendelkezésére álló anyagi fedezet összegét.

A Wikipédia szerint az Assisi Szent Ferenc Templom Ferencváros legnagyobb temploma. Stílusa eklektikus, háromhajós, kereszthajó elrendezésű, a homlokzata előtt toronnyal. Ybl Miklós építtette 1867 és 1879 között, a francia román stílushoz igazodva. Előtte egy 1822-ben épült, de az 1838-as pesti árvízben megrongálódott templom állt a helyén. 1879. április 24-én szentelték fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik