Közélet

Szívességből kalapáccsal verte a kutya fejét

tacskó (tacskó)
tacskó (tacskó)

Állatkínzás miatt emelt vádat a Hevesi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik egy megyei kisközségben abban állapodtak meg, hogy egyikük szívességből agyonveri a másik kutyáját.

A vád szerint a huszonhét éves vádlott két keverék kutyát tartott falusi portáján, melyek ellátásáról egészen vasárnapig gondoskodott. Ekkor úgy döntött, hogy az egyik állatot nem eteti tovább, inkább elpusztítja.

A vádlott délben elsétált a helyi kocsmába, ahol rávett egy idősebb ismerősét arra, hogy üsse agyon a kutyát. Ezután a másik vádlott a magával vitt három kilós, tompa fejű kalapáccsal az állat  koponyájára akart sújtani, azonban az ütés során az eszköz feje lerepült, így a kutya nem szenvedett halálos sérülést. A férfi ezt tapasztalva immár a csupasz kalapácsnyéllel akarta leütni az állatot, de ez többszöri próbálkozásra sem sikerült neki. Végül letett a további kísérletezésről, és elment és otthagyta a megláncolt kutyát.

Az állatot végül a rendőrök találták meg. A fiatalabb elkövető édesanyja hívta ki őket miután a bestiális tervről semmit sem tudott. A szerencsétlenül járt jószágot egy állatvédő vitte orvoshoz, ahol megállapították, hogy elrepedt a koponyája A Hevesi Járási Ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért az állatkínzókra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik