Közélet

Varga Mihálynak adott igazat a választási bizottság

Amint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz III. kerületi szervezete arra panaszkodott, hogy ismeretlenek telefonos piackutatásnak álcázva hívogatják a választókat. A HVG.hu akkor arról írt, hogy olyanokat is felhívtak, akik előzetesen nem járultak hozzá a telefonszámuk kiadásához. A telefonhívások során Varga Mihály fideszes képviselő-jelölt politikai tevékenységével kapcsolatban tettek fel kérdéseket.

A Fidesz Ungár Pétert, az LMP képviselőjelöltjét sejtette a hívások mögött, aki később magára is vállalta a dolgot. Ezt követően Vargáék feljelentést tettek az ellenzéki politikus ellen, a Budapest 4. választókerület választási bizottsága pedig nekik adott igazat.

A 24.hu-hoz eljuttatott dokumentum szerint a 7 tagú bizottság 4 igen, 3 nem szavazattal eltiltotta Ungárt a további jogsértéstől.

A választási bizottság szerint a telefonhívások során feltett kérdések valótlan tényállításokra hivatkoztak és nem tekinthetők véleménynyilvánításnak.

Míg a hamisság bizonyítása értelmezhetetlen, addig a bizonyíthatóan hamis tények önmagukban nem állnak alkotmányos védelem alatt.

A Fidesz a hírt eredetileg közlő HVG.hu-nak helyreigazítási kérelmet is eljuttatott, amelyet az később le is közölt.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik