Közélet

Kocsis Mátét is megvágta az NVB

A VIII. kerületi polgármestert agyonsztárolta a kerületi lap, a tipikus fideszes eljárás jogot sértett a választási bizottság szerint.

138 ezer forintra büntette a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a Józsefvárosi Újságot – közölte a Momentum csütörtökön. Azt írja a párt, hogy 20 oldalon 25-ször szerepelt Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester neve az önkormányzati lapban. Kocsis erre amúgy parádés választ adott.

Az NVB szerint ezzel sérült az esélyegyenlőség a jelöltek között, a lap gyakorlatilag kampányolt. Arra nem hivatkozhat Kocsis, hogy csak polgármesterként jelent meg, ugyanis egyetlen ellenzéki jelölt eseményéről sem számoltak be. Csak Orbán Viktor fért be a lapba. Cseh Katalin jelölt így fogalmazott:

Jó lenne, ha ezután jutna hely a VIII. kerület valódi problémáinak is az újságban: a lakhatási szegénységnek és a korrupciónak.

Ez a nap nem épp a Fidesz arany napja az NVB-vel vívott csaták szempontjából: nemrég jött a hír, hogy Orbánt magát is megvágta az NVB, mert ovisokkal kampányolt. Szerencsére a szervezet nem mondta ki a rútul hangzó politikai pedofília kifejezést.

Megbírságolta Orbán Viktort a Nemzeti Választási Bizottság
Nem lett volna szabad gyerekek körében kampányolnia.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik