Közélet

Schmidt Mária felállította a csapdát és lecsapott

Arcátlannak és kommunistának nevezi a TASZ-t, amiért képesek kérni, hogy igazolja, nem nyúlt le közpénzt az alapítványa.

Még pénteken kért jogsegélyt az Orbán-kormány egyik feltétlen híve, Schmidt Mária az Orbán-kormány által ellenségnek nyilvánított Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szervzettől, mert a Transparency International korrupcióellenes szervezet szerint korrupciógyanús volt az 1956-os emlékév, amit Schmidt alapítványa szervezett.

A vicc, hogy Schmidt állította, jogszerűtlen egy választási kampányban hamis állításokat közölni, pedig egyfelől nem is cáfolták meg azokat, másfelől most döntött a NVB, hogy lehet hazudni kampányban.

Mindenesetre a TASZ nehezen tudott volna kitérni, nem volt választás, bele kellett sétálniuk Schmidt rafinált csapdájába. A TASZ is rafinált volt, közölték, nem képviselik az alapítványt, előbb cáfolják a Transparency állításait. Hozzátették, a TASZ lényege, hogy mindenki megismerhesse az alapvető jogait és érvényesíthesse a hatalommal szemben őket. Márpedig Schmidt és alapítványa pont a hatalom egyik megtestesítője. Hozzátették, nyújtottak ők már segítséget Orbán Viktornak is.

Nem segít a TASZ Schmidt Máriának
A civil szervezet szerint Schmidték pont azt hatalmat képviselik, amellyel szemben a TASZ védelmet nyújt az állampolgároknak.

Erre jött a harmadik felvonás vasárnap, Schmidt a Facebookon azt írja, a TASZ “sutba dobta azt a gyakorlatát, amit húsz éven keresztül folytatott.” Ezt azzal indokolja, hogy a TASZ régen következetesen védte a szólásszabadságot, igen, még Orbán Viktor oldalán is, nem avatkozott bele a pártok csatáiba, akkor sem szólalt meg, amikor a szocialisták beismert hazugságokkal nyertek választás 2006-ban.

Közzétette: Schmidt Mária – 2018. március 18.

Nyilvánvaló tehát, hogy ez a TASZ, már nem az a TASZ! A TASZ nyíltan pártpolitizálásba kezdett, ezért az lenne a tisztességes, ha párttá alakulna és indulna a választásokon. Mondjuk egy Soros-listán.

Így hőbörgött Schmidt, aki totálisan felháborodott azon is, hogy neki felelnie kellene, mire költötte alapítványa a közpénzt. Szerinte valótlan tényállítás, hogy korrupciós kockázatokat tárt fel a Transparency, ezért jogi elégtétellel tartozik a TASZ. A további sorokat már idéznünk kell, annyira elvátolodtak a valóságtól, valamint az adófizetők pénzéből való gazdálkodás felelősségétől:

Az az arcátlan felszólításuk, hogy a közalapítvány „adatokkal, kimutatásokkal cáfolja a Transparency állításait”, abból a legsötétebb kommunista időszakból eredeztethető, amikor a megvádoltnak kellett az ártatlanságát bizonyítania! Lehet, hogy a TASZ jogászai még nem értesültek arról, hogy a bizonyítási teher már régóta újra a vádlón van?

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik