Közélet
Budapest, 2016. október 27.
Schmidt Mária, az 1956-os emlékév kormánybiztosa beszédet mond az 1956-os emlékbizottság és a MÁV Zrt. közös, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartott rendezvényén a Keleti pályaudvaron 2016. október 27-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Schmidt Mária felállította a csapdát és lecsapott

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2018. 03. 18. 19:09

Arcátlannak és kommunistának nevezi a TASZ-t, amiért képesek kérni, hogy igazolja, nem nyúlt le közpénzt az alapítványa.
Korábban a témában:

Még pénteken kért jogsegélyt az Orbán-kormány egyik feltétlen híve, Schmidt Mária az Orbán-kormány által ellenségnek nyilvánított Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szervzettől, mert a Transparency International korrupcióellenes szervezet szerint korrupciógyanús volt az 1956-os emlékév, amit Schmidt alapítványa szervezett.

A vicc, hogy Schmidt állította, jogszerűtlen egy választási kampányban hamis állításokat közölni, pedig egyfelől nem is cáfolták meg azokat, másfelől most döntött a NVB, hogy lehet hazudni kampányban.

Mindenesetre a TASZ nehezen tudott volna kitérni, nem volt választás, bele kellett sétálniuk Schmidt rafinált csapdájába. A TASZ is rafinált volt, közölték, nem képviselik az alapítványt, előbb cáfolják a Transparency állításait. Hozzátették, a TASZ lényege, hogy mindenki megismerhesse az alapvető jogait és érvényesíthesse a hatalommal szemben őket. Márpedig Schmidt és alapítványa pont a hatalom egyik megtestesítője. Hozzátették, nyújtottak ők már segítséget Orbán Viktornak is.

Budapest, 2018. február 25.
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum fõigazgatója beszédet mond a kommunizmus áldozatainak emléknapján a múzeumban rendezett megemlékezésen 2018. február 25-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nem segít a TASZ Schmidt Máriának
A civil szervezet szerint Schmidték pont azt hatalmat képviselik, amellyel szemben a TASZ védelmet nyújt az állampolgároknak.

Erre jött a harmadik felvonás vasárnap, Schmidt a Facebookon azt írja, a TASZ “sutba dobta azt a gyakorlatát, amit húsz éven keresztül folytatott.” Ezt azzal indokolja, hogy a TASZ régen következetesen védte a szólásszabadságot, igen, még Orbán Viktor oldalán is, nem avatkozott bele a pártok csatáiba, akkor sem szólalt meg, amikor a szocialisták beismert hazugságokkal nyertek választás 2006-ban.

Közzétette: Schmidt Mária – 2018. március 18.

Nyilvánvaló tehát, hogy ez a TASZ, már nem az a TASZ! A TASZ nyíltan pártpolitizálásba kezdett, ezért az lenne a tisztességes, ha párttá alakulna és indulna a választásokon. Mondjuk egy Soros-listán.

Így hőbörgött Schmidt, aki totálisan felháborodott azon is, hogy neki felelnie kellene, mire költötte alapítványa a közpénzt. Szerinte valótlan tényállítás, hogy korrupciós kockázatokat tárt fel a Transparency, ezért jogi elégtétellel tartozik a TASZ. A további sorokat már idéznünk kell, annyira elvátolodtak a valóságtól, valamint az adófizetők pénzéből való gazdálkodás felelősségétől:

Az az arcátlan felszólításuk, hogy a közalapítvány „adatokkal, kimutatásokkal cáfolja a Transparency állításait”, abból a legsötétebb kommunista időszakból eredeztethető, amikor a megvádoltnak kellett az ártatlanságát bizonyítania! Lehet, hogy a TASZ jogászai még nem értesültek arról, hogy a bizonyítási teher már régóta újra a vádlón van?

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Szkopje, 2018. október 5.
Nikola Gruevszki volt  macedón miniszterelnök a macedón fellebbviteli bíróságra érkezik Szkopjéban 2018. október 5-én. A bíróság megerõsítette a Gruevszki ellen hivatali visszaélés miatt kiszabott kétéves börtönbüntetést. A politikust májusban ítélte el egy szkopjei bíróság amiatt, hogy miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a gyõztesnek kihirdetett autókereskedõ utólag jutalékot fizetett neki, illetve õ maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.