Közélet
Budapest, 2016. október 27.
Schmidt Mária, az 1956-os emlékév kormánybiztosa beszédet mond az 1956-os emlékbizottság és a MÁV Zrt. közös, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartott rendezvényén a Keleti pályaudvaron 2016. október 27-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Schmidt Mária felállította a csapdát és lecsapott

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2018. 03. 18. 19:09

Arcátlannak és kommunistának nevezi a TASZ-t, amiért képesek kérni, hogy igazolja, nem nyúlt le közpénzt az alapítványa.
Korábban a témában:

Még pénteken kért jogsegélyt az Orbán-kormány egyik feltétlen híve, Schmidt Mária az Orbán-kormány által ellenségnek nyilvánított Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szervzettől, mert a Transparency International korrupcióellenes szervezet szerint korrupciógyanús volt az 1956-os emlékév, amit Schmidt alapítványa szervezett.

A vicc, hogy Schmidt állította, jogszerűtlen egy választási kampányban hamis állításokat közölni, pedig egyfelől nem is cáfolták meg azokat, másfelől most döntött a NVB, hogy lehet hazudni kampányban.

Mindenesetre a TASZ nehezen tudott volna kitérni, nem volt választás, bele kellett sétálniuk Schmidt rafinált csapdájába. A TASZ is rafinált volt, közölték, nem képviselik az alapítványt, előbb cáfolják a Transparency állításait. Hozzátették, a TASZ lényege, hogy mindenki megismerhesse az alapvető jogait és érvényesíthesse a hatalommal szemben őket. Márpedig Schmidt és alapítványa pont a hatalom egyik megtestesítője. Hozzátették, nyújtottak ők már segítséget Orbán Viktornak is.

Budapest, 2018. február 25.
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum fõigazgatója beszédet mond a kommunizmus áldozatainak emléknapján a múzeumban rendezett megemlékezésen 2018. február 25-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nem segít a TASZ Schmidt Máriának
A civil szervezet szerint Schmidték pont azt hatalmat képviselik, amellyel szemben a TASZ védelmet nyújt az állampolgároknak.

Erre jött a harmadik felvonás vasárnap, Schmidt a Facebookon azt írja, a TASZ “sutba dobta azt a gyakorlatát, amit húsz éven keresztül folytatott.” Ezt azzal indokolja, hogy a TASZ régen következetesen védte a szólásszabadságot, igen, még Orbán Viktor oldalán is, nem avatkozott bele a pártok csatáiba, akkor sem szólalt meg, amikor a szocialisták beismert hazugságokkal nyertek választás 2006-ban.

Közzétette: Schmidt Mária – 2018. március 18.

Nyilvánvaló tehát, hogy ez a TASZ, már nem az a TASZ! A TASZ nyíltan pártpolitizálásba kezdett, ezért az lenne a tisztességes, ha párttá alakulna és indulna a választásokon. Mondjuk egy Soros-listán.

Így hőbörgött Schmidt, aki totálisan felháborodott azon is, hogy neki felelnie kellene, mire költötte alapítványa a közpénzt. Szerinte valótlan tényállítás, hogy korrupciós kockázatokat tárt fel a Transparency, ezért jogi elégtétellel tartozik a TASZ. A további sorokat már idéznünk kell, annyira elvátolodtak a valóságtól, valamint az adófizetők pénzéből való gazdálkodás felelősségétől:

Az az arcátlan felszólításuk, hogy a közalapítvány „adatokkal, kimutatásokkal cáfolja a Transparency állításait”, abból a legsötétebb kommunista időszakból eredeztethető, amikor a megvádoltnak kellett az ártatlanságát bizonyítania! Lehet, hogy a TASZ jogászai még nem értesültek arról, hogy a bizonyítási teher már régóta újra a vádlón van?

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Feloszlatták a Lánchíd spontán blokádját

Kommentek

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.