Közélet

Spekuláció, hogy egy fideszes képviselőnek több megtakarítása van a semminél

Vizsgálat nélkül utasította el az országgyűlés bizottsága a Kucsák László fideszes képviselő ellen kezdeményezett eljárást.

Puszta spekulációnak tekinti a bizottság fideszes elnöke, Hargitai János, hogy a képviselőtársának több megtakarítása lehet, mint amennyit vagyonnyilatkozataiban feltüntet.

Kucsák László, aki két ciklus óta képviseli a parlamentben a XVIII. kerületet a Fidesz színeiben, a legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint egyáltalán nem rendelkezik semmilyen megtakarítással. Egy 52 négyzetméteres, 2012-ben épített családi házon, valamint egy tavaly használtan vett hatéves Renault Lagunán kívül se értékpapírja, se befektetése, se cége, se értékes ingósága, semmije sincsen. Legutóbb 2013-ban jelezte, hogy van pénzbeli megtakarítása. Akkor 200 ezer forintot írt a bevallásába.

Ez különösen azért furcsa Kassai Dániel, a XVIII. kerület LMP-s önkormányzati képviselője szerint, mert Kucsák 2010 és 2014 között párhuzamosan jól fizető alpolgármesteri posztot is betöltött, és több bizottságnak is tagja volt. A költségtérítésekkel együtt akkoriban messze 1 millió fölött volt a havi nettó bevétele.

A fideszes mentelmi bizottsági elnök szerint Kassai bejelentése csupán sejteti, hogy Kucsák László nagyobb vagyonra tett szert, mint amennyit a vagyonnyilatkozatában feltüntetett. A sejtetés azonban nem felel meg az eljárás megindításához szükséges feltételeknek.

Hargitai János a „bejelentés nyilvánvaló alaptalansága miatt” eljárás lefolytatása nélkül elutasította a bejelentést.

A fideszes képviselő azt hazudta, nem hívták meg a vitára
Pedig Kucsák László hivatalos email címére megérkezett a meghívó.

MTI Fotó: Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik