Közélet
Budapest, 2016. november 10.
Kucsák László, a Fidesz képviselõje felszólal az oktatás szabályozására vonatkozó törvények módosításának vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2016. november 10-én.
MTI Fotó: Kovács Attila

Spekuláció, hogy egy fideszes képviselőnek több megtakarítása van a semminél

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2018. 02. 21. 17:00

Vizsgálat nélkül utasította el az országgyűlés bizottsága a Kucsák László fideszes képviselő ellen kezdeményezett eljárást.

Puszta spekulációnak tekinti a bizottság fideszes elnöke, Hargitai János, hogy a képviselőtársának több megtakarítása lehet, mint amennyit vagyonnyilatkozataiban feltüntet.

Kucsák László, aki két ciklus óta képviseli a parlamentben a XVIII. kerületet a Fidesz színeiben, a legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint egyáltalán nem rendelkezik semmilyen megtakarítással. Egy 52 négyzetméteres, 2012-ben épített családi házon, valamint egy tavaly használtan vett hatéves Renault Lagunán kívül se értékpapírja, se befektetése, se cége, se értékes ingósága, semmije sincsen. Legutóbb 2013-ban jelezte, hogy van pénzbeli megtakarítása. Akkor 200 ezer forintot írt a bevallásába.

Ez különösen azért furcsa Kassai Dániel, a XVIII. kerület LMP-s önkormányzati képviselője szerint, mert Kucsák 2010 és 2014 között párhuzamosan jól fizető alpolgármesteri posztot is betöltött, és több bizottságnak is tagja volt. A költségtérítésekkel együtt akkoriban messze 1 millió fölött volt a havi nettó bevétele.

A fideszes mentelmi bizottsági elnök szerint Kassai bejelentése csupán sejteti, hogy Kucsák László nagyobb vagyonra tett szert, mint amennyit a vagyonnyilatkozatában feltüntetett. A sejtetés azonban nem felel meg az eljárás megindításához szükséges feltételeknek.

Hargitai János a „bejelentés nyilvánvaló alaptalansága miatt” eljárás lefolytatása nélkül elutasította a bejelentést.

Budapest, 2016. november 10.
Kucsák László, a Fidesz képviselõje felszólal az oktatás szabályozására vonatkozó törvények módosításának vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2016. november 10-én.
MTI Fotó: Kovács Attila
A fideszes képviselő azt hazudta, nem hívták meg a vitára
Pedig Kucsák László hivatalos email címére megérkezett a meghívó.

MTI Fotó: Kovács Attila

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.