Közélet

A németek szerint is aggályos a Stop Soros

A német szövetségi kormány szerint aggályos a “Stop Soros” elnevezésű törvényjavaslat. Michael Roth, a külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere csütörtökön tett nyilatkozatában kiemelte, hogy a kormány jogszabályjavaslatai megnehezítik, és talán lehetetlenné is tehetik a menekülteket és menedékkérőket segítő civiltársadalmi szervezetek munkáját.

A választások után döntenek a Stop Sorosról
Gulyás Gergely durva kampányra számít, de természetesen az ellenzék miatt. 

A Német Szociáldemokrata Párt politikusa hozzátette, hogy az aggályokat félreérthetetlenül kifejezésre juttatta a magyar kormány előtt.
Hangsúlyozta, hogy akár valamilyen oktatási projektről, akár a szociálisan rászorulók támogatásáról, a menekültek vagy a nemzeti kisebbségek ügyéről van szó,

a demokrácia abból él, hogy az emberek kiállnak meggyőződésük mellett.

Michael Roth nyilatkozata szerint az Európai Unió a négy közös alapszabadság tiszteletére és védelmére kötelez, határokon innen és túl. A politikus hozzátette:

csak egy élő és kritikus civil társadalommal tudjuk fenntartani az értékek közös Európáját.

Szijjártó Péter szerint a baloldali német államminiszter téved.

A szabadságjogok nem vonatkoznak illegális bevándorlókra, és pláne nem vonatkoznak terroristákra.

– mondta.

Szijjártó hozzátette, Michael Roth nyilatkozata egy „közismerten bevándorláspárti szociáldemokrata miniszter véleménye”.

Egy olyan politikusé, aki mindig is a bevándorlás fontosságát hirdette, és aki maga is bevándorlókat akart behozni Európába a Soros szervezetekkel együtt.

A külügyminiszter kiemelte, a magyar kormány álláspontja az illegális bevándorlással kapcsolatban egyértelmű és változatlan: az ország határait meg kell védeni, a magyar emberek biztonsága a legfontosabb.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik