Közélet

Orbán Viktor kész vitázni

Az EU után az ENSZ-t is kiokosítaná a migrációról.

Meg kell őriznünk keresztény kultúránkat – mondta Orbán Viktor a Veszprémi 7 Nap városi hetilapnak. Az MTI által szemlézett interjúban a kormányfő úgy fogalmazott:

azt a kultúrát kell megtartani Magyarországon, amelyben minden magyar ember otthon érzi magát, ezt pedig – függetlenül attól, hogy valaki vallásos vagy sem – úgy hívják, hogy keresztény kultúra.

Orbán Viktor az ENSZ-jelentés kapcsán a migrációt népvándorlásnak nevezte, és kijelentette: az európai színtér után az ENSZ fórumain is el kell mondani, hogy Magyarország szerint a migráció veszélyes dolog, azt nem bátorítani, hanem inkább fékezni kell.

Ahelyett, hogy nagy néptömegeket mozgatnánk egyik helyről a másikra, arra kell fordítani az erőinket, hogy mindenkinek ott segítsünk, ahol született, és mindenkinek legyen lehetősége emberhez méltó életet élni a saját országában.

A miniszterelnök a nemzeti konzultációról azt mondta, hogy véleménye egybeesik a választókéval, az neki

nagy erőt és felhatalmazást ad.

Szerinte Magyarország ebben az ügyben egységes,

a magyar emberek jól látható és jól hallható többsége nem a Soros György által elképzelt országban akar élni.

A nagy többség egy maga által megválasztott nemzeti kormány irányítása alatt álló Magyarországot akar – tette hozzá.

Vitázni jó, mert lehet küzdeni

Orbán Viktor az ország külpolitikai helyzetéről azt mondta: a visegrádi országok együttműködése sosem volt olyan erőteljes, mint most. Arról is beszélt: Brüsszelben mindenkinek ki kell állnia saját nemzeti érdekeiért,

és tudomásul kell venni, hogy ha valaki kiáll ezekért, akkor ott vita, küzdelem lesz.

Vitában állunk, és ez jó hír, mert azt jelenti, van lehetőségünk küzdeni nemzeti érdekeinkért – jelentette ki.

Törvénnyel köteleznék vitára Orbánt
Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető és a független Szabó Tímea törvénymódosító javaslatot nyújtottak be.

A kormányfő szerint Veszprém mindig is “kultúrváros” volt, és ez a karaktere egyre erősödik. Kitért arra is, hogy

olyan papi vezetők szolgáltak, szolgálnak ott, akiknek a hangjára érdemes odafigyelni, mert nemcsak a hívők, hanem az egész ország, az egész nemzeti közösség számára van mondanivalójuk.

A kormányfő az interjúban kiemelte, hogy Veszprémben 1,64 százalék a munkanélküliség. A Modern Városok programban kötött megállapodások betartását “becsületbeli ügynek” és a “politikai hitelesség próbájának” nevezte, külön említve Veszprémből az aranyosvölgyi viadukt tervezésének megkezdését, a veszprémi sportaréna bővítését, az állatkert fejlesztését. Azt ígérte, hamarosan lerakhatják az új városi uszoda alapkövét is.

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik