Közélet

Romák tüntetik ki Kocsis Mátét

Annyira sokat tett a kerületi cigányságért, hogy a Fidesz-szövetséges Lungo Drom politikusa megtisztelte a jutalommal.

Annyira sokat tett a kerületi romákért a fideszes polgármester, Kocsis Máté, hogy a kerületi roma önkormányzat kitüntette őt – szúrta ki a Hvg.hu a Józsefváros.hu-n. Íme a pontos indok:

az elmúlt tíz év során a józsefvárosi roma közösségekért és a cigány kulturális értékek megőrzéséért végzett kiemelkedő és példamutató munkájáért.

Pedig a Szentkirályi utcai Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központból nem lett semmi, vissza is fizette a főváros az államnak az erre szánt 900 millió forintot. Kocsis akkor azt mondta, a romák örülnek e döntésnek, az épület nem lett volna alkalmas a célra.

A 2014-es eset után 2016-ban pedig a Magyarországi Roma Parlamentnek és a Phralipe Független Cigány Szervezetnek kellett elhagynia Tavaszmező utcai helyiségeit, mert az önkormányzat szerint sokszázezres tartozásuk volt. Itt majd a Cziffra György Roma Oktatási és Kulturális Központ áll majd a lap szerint.

A lap felidézi, az a lungo dromos Benga-Oláh Tibor adta át a kitüntetést Kocsisnak, aki 2015-ben egy cikk miatt tüntetést szervezett a HVG szerkesztősége elé, ahova Magyar Honvédség feliratú buszokkal vitték a résztvevőket.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik