Közélet

Mentő vitte be, 9 órát várt a sürgősségin a 77 éves néni

Több mint 9 órán át várt a sürgősségin Debrecenben egy 77 éves szívbeteg asszony, hangzott el az RTL Klub kedd esti Híradójában.

A nőnek kétoldali tüdőgyulladása van, háziorvosa hétfőn döntött úgy, hogy beutalja a sürgősségire, ahová 19 óra körül értek a mentővel, de a kálváriájuk csak ezután kezdődött.

Az idős beteget a szomszédja, Rákóczi Zoja kísérte el a kórházba. Mint mesélte, csaknem tíz órát vártak étlen-szomjan mire sorra kerültek.

Iszonyatosan nagyon rosszul viselte, sírt, szinte mint egy gyermek

– nyilatkozott a csatornának a nő, hozzátéve, voltak, akik már reggel óta várakoztak.

Volt olyan házaspár, akik délután 3 óra óta voltak ott, volt olyan középkorú úriember, aki 10 óra óta várt ott. Eszméletlen.

A nyugdíjas asszonyt végül az utolsók között hívták be hajnali 4 óra előtt, és már haza sem engedték. Az RTL Klub úgy tudja, infúziót kapott és már jobban van.

A debreceni Kenézy Gyula Kórház tájékoztatása szerint aznap 102 beteg érkezett a sürgősségire, őket nem érkezési, hanem súlyossági sorrendben látják el.

Órákig hagytak haldokolni egy férfit a Honvédkórház sürgősségijén
Gyermekei súlyos hasi fájdalmakkal vitték be a kórházba édesapjukat, akit többszöri kérésre sem láttak el. Fél napi várakozás után vitték be a műtőbe, de már késő volt. Az 58 éves férfi másnap délelőtt meghalt.
Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik