Belföld

Kórházigazgató: álhír, hogy nem emelkedtek a bérek

Hétfőn írtunk arról, hogy egy 20 éve az egészségügyben közalkalmazottként dolgozó béremelése egy forinttal sem emelkedett. A fizetési papírjáról fotó is készült, amit a 444.hu adott közre:

444.hu

A hír után reagált a kórház az Állami Egészségügyi Ellátó Központon keresztül. Azt írták, a Csolnoky Ferenc Kórház szerint a Facebookra kirakott képhez tartozó vélemény és a hozzá írott kommentek megtévesztőek.

A dokumentum ugyanis a minden év elején kiadott, a közalkalmazottak törvényben meghatározott átsorolásáról szól, nincs köze az ágazati illetményemelésekhez. A dokumentum január 10-én készült, a visszamenőleges hatályú bérfejlesztést meghatározó Kormányrendelet pedig február 1-jén került kihirdetésre.

Az ÁEEK közleményében szerepel a kórház főigazgatója, Dávid Gyula is, aki szerint

álhír, hogy a kórházban nem emelkedtek a bérek.

Hangsúlyozza, hogy a kórházban minden egyes szakdolgozó megkapta a 2017. november 1-től érvényes 12 százalékos illetményemelést, illetve a Kormányrendeletben meghatározott 8 százalékos, január elsejétől visszamenőlegesen érvényes illetményemelésre is sor kerül.

A visszamenőleges hatályú, 8 százalékos illetményemelést a rendeletnek megfelelően dolgozóink február 20-ig kézhez kapják.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik