Közélet
Budapest, 2017. augusztus 30.
Vendégek fotóznak a Szimpla romkocsmában Budapest bulinegyedként ismert részén a Kazinczy utcában 2017. augusztus 29-én. A környéken lakók a hajnal négy óráig nyitva tartó vendéglátóhelyeken hangoskodók miatt panaszkodnak és várnak megoldást az önkormányzattól. A vendéglátósok a megélhetésüket féltik, ha esténként hamarabb kellene bezárniuk a szórakozóhelyeket. Lapértesülés szerint Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP), Erzsébetváros polgármestere hamarosan a VII. kerületi képviselõ-testület rendkívüli ülése elé terjeszt egy átfogó rendeletmódosítási és intézkedési tervezetet.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Bulinegyed: döntött az Alkotmánybíróság a népszavazásról

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 02. 14. 12:23

Korábban a témában:

A helyi választási bizottság hitelesítette, majd a Fővárosi Törvényszék is helybenhagyta a főváros VII. kerületének önkormányzati képviselői által kezdeményezett helyi népszavazási kezdeményezés kérdését, amelynek lényege, hogy a vigalmi negyedben a vendéglátó helyek nyitva tarthatnak-e éjféltől reggel hatig.

Az AB szerdán visszautasította az népszavazási kezdeményezés ellen benyújtott panaszt, részben azért, mert az indítványozó érintettsége bizonyos vonatkozásban nem állapítható meg, részben pedig azért, mert még nem is létezik az a szabályozás, amelynek alaptörvénybe ütközését vizsgálni lehetne.

Az AB ugyanakkor jelezte, hogy ha majd az önkormányzat olyan rendeletet alkot, amelyet az indítványozó alaptörvény-ellenesnek tart, nem lesz akadálya újabb alkotmányjogi panasz benyújtásának.

A helyi népszavazást most vasárnapra írta ki a választási bizottság.

Harcolunk azért, hogy visszatérjen a budapestiek kedve a bulinegyedhez
Sok olyan kritika éri a VII. kerületet, hogy kiszorulnak a magyar vendégek. Éppen ezért érdekes, hogy látja a Fogasház egyik alapítója a helyzetet. Interjú.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Asian woman hand using mobile phone with online transaction application, Concept e-commerce and internet online investment
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.