Belföld

A Momentum aláírásgyűjtést indít a bulinegyedért

Soproni Tamás a Momentum elnökségi tagja és VII. kerületi képviselőjelöltje kedden sajtótájékoztatót tartott a Madách téren, ahol bejelentette: a Momentum aláírásgyűjtésbe kezd a bulinegyed megvédéséért.

Emellett Soproni elmondta, nyilvános vitára hívta a kerület országgyűlési képviselőjelöltjeit, hogy valódi politikai párbeszédre kerülhessen sor. A vita február 15-én lesz, amennyiben a képviselőjelöltek elfogadják a meghívást.

MTI Fotó: Mónus Márton

A bulinegyed problémája lassan egy éve közbeszéd tárgya, konstruktív megoldások és valódi javaslatok híján most népszavazásra bocsájtották a kérdést. A népszavazás azonban nem jelent megoldást a bulinegyed problémáira. Amennyiben a népszavazás sikeres lesz, az összes vendéglátósnak be kell zárnia éjfélkor: ez a Bulinegyed végét jelentené. Amennyiben viszont a népszavazás nem lesz sikeres minden marad a régiben és a lakosok nem kapnak megoldást a problémáikra

–  mondta Soproni.

Azonban az, hogy ellenezzük a népszavazást nem jelenti azt, hogy ne látnánk a bulinegyed problémáit. Azért, hogy elinduljunk a megoldások útján a Momentum szakpolitikai javaslatcsomagot fog bemutatni a népszavazás előtt. Ez számos egyéb javaslat mellett tartalmazni fogja a kapualjak kivilágítását, a Kazinczy utca és környékének autómentesítését, köztéri WC-k telepítését, valamint az éjszakai polgármester pozíciójának létrehozását

– tette hozzá.

Harcolunk azért, hogy visszatérjen a budapestiek kedve a bulinegyedhez
Sok olyan kritika éri a VII. kerületet, hogy kiszorulnak a magyar vendégek. Éppen ezért érdekes, hogy látja a Fogasház egyik alapítója a helyzetet. Interjú.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik