Közélet

A Momentum kész választási szövetségről egyeztetni az LMP-vel

De nem akarják, hogy a választók feje feletti egyezkedésről szóljon politikájuk.

Szerdán az LMP a 24.hu megkeresésére megerősítette, hogy felvették a kapcsolatot a Momentum Mozgalommal, hogy egyeztessenek a választáson folytatandó szövetségi politikáról.

A hírekre a Momentum is reagált, közölték: Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje választási együttműködés ötletével kereste fel őket. A Momentum egyetért Szél Bernadettel abban, hogy bármilyen választástechnikai kérdésről márciusban érdemes egyeztetni, addig mindkét párt legfontosabb feladata, hogy minél több kiábrándult magyart meggyőzzenek a választás fontosságáról.

Szívesen találkozom Szél Bernadettel, hogy erről beszéljünk

– írta Fekete-Győr András, emlékeztetve arra, hogy Magyarországon csak 47 százalék a 30 év alatti fiatalok politikai aktivitása, míg az Európai Bizottság néhány hete közölt felmérése szerint Európában közel kétharmad vett részt ebből a korosztályból a legutóbbi nemzeti, helyi vagy uniós választáson.

Fekete-Győr leszögezte, hogy a Momentum politikája a több millió bizonytalan szavazóról szól, akik olyan politikai képviseletre várnak, amely nem a fejük feletti egyezkedést tekinti a politika értelmének. „A Momentum nyitott a pártok közti párbeszédre, de elsősorban a választókra kívánunk koncentrálni” – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik