Közélet
Budapest, 2017. december 4.
Bácskai János polgármester a 225 éves Ferencváros alapításának napja alkalmából tartott díszünnepségen a Nemzeti Színházban 2017. december 4-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Titkos parkolási VIP listáról beszélt a ferencvárosi polgármester

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 02. 06. 09:27

Korábban a témában:

Meglepő elszólásról számolt be a 444 kedden. A Civil Rádió reggeli műsorának vendége volt február 2-án Bácskai János ferencvárosi polgármester, és szóba került az is, hogy a 444 egy korábbi cikke szerint a polgármester barátja, Rudits István kerületi kéményes autója jogszabályellenesen kaphatott ingyenes parkolási lehetőséget.

Most azonban kiderült, hogy ennél súlyosabb esetről lehet szó. Bácskai ugyanis arról beszélt a műsorban, hogy Rudits Tibor kocsija egy parkolási VIP listára került fel, amelyet az önkormányzat tulajdonában álló vagyonkezelőben vezetnek. A lista létezéséről állítása szerint a polgármester nem tudott, ahogy arról sem, hogy ki hozhatta létre, kik kerültek fel rá és milyen alapon. Annyit azért elmondott, hogy

a FEV IX. Zrt-ben valaki, aki hozzáfér a vállalatirányítási rendszerhez, létrehozott egy olyan, nem nyilvános adatbázist, amelyet az összes parkolóőr ismert, ezért a listán lévő autók ingyenes parkolhattak az egész kerületben. 

A listát megszerezte a 444 is, azon 25 jármű szerepel, ám nem tudni, hogy ez a teljes lista-e. Megpróbálták megszólaltatni Martos Dániel kincstárnokot, aki a parkolási ügyek felelőse és korábban a Fidesz frakcióvezetője volt a kerületben, de ő elmenekült a kérdések elől. Martos több szálon is kötődik Ruditshoz, például előbbi kezdeményezésére jött létre 2011-ben a vagyonkezelőhöz bekötött Vállalkozók Ferencvárosért Egyesület, amelynek később Rudits lett az alelnöke.

Keddi közleményében Baranyi Krisztina, az Együtt önkormányzati képviselője bejelentette, hűtlen kezelés, csalás gyanújával, ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az ügyben. Egyben felszólította Bácskait, hogy hozza nyilvánosságra a teljes listát, haladéktalanul indítson vizsgálatot, aminek lebonyolításával a kerülettől és annak cégeitől független szakértőket bízzon meg. A vizsgálatnak ki kell terjednie arra is, nincsenek-e más szabálytalanságok a parkolás működtetésében, például a pótdíjak behajtásával, követeléskezeléssel kapcsolatban.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.