Közélet

Nem akarja a Fidesz, hogy iskolák és kórházak is kaphassanak tao-támogatást

Tárgysorozatba sem vették a szocialisták javaslatát.

Iskolák és kórházak is részesülhessenek a tao-pénzekből – ezt szeretné elérni az MSZP és a Párbeszéd szövetsége.

Néhány hónapja laptársunk, a G7 írt arról, hogy több mint 330 milliárd forintnyi társasági adó áramlott a tao-támogatási rendszer bevezetése óta különböző sportszervezetekhez. A rendszer lényege, hogy a cégeknek a nyereségük után fizetendő közteher egy részét, vagy akár az egészét nem kell befizetniük a költségvetésbe, ehelyett odaadhatják a számukra szimpatikus sportklubnak vagy kulturális szervezetnek. Mit tesz isten, a legtöbb pénz pont a felcsúti fociakadémiához áramlik ebből a forrásból, közel hétszer annyi, mint a második legtöbb támogatást bezsebelő BVSC-hez.

Kedden a Hír TV arról számolt be, hogy a szocialista Varga László törvénymódosítást kezdeményezett annak érdekében, hogy a cégek a nyereségadójukat a sport mellett kórházaknak és iskoláknak is felajánlhassák. Szerinte a cégek így saját településeiken, városaikban a helyi intézményeket is támogathatnák.

Kiderült azonban, hogy a szocialista javaslatot tárgysorozatba sem vették, amire az MSZP úgy reagált:

az  Országgyűlés Gazdasági bizottságának fideszes tagjai egy kíméletlenül őszinte, egy szavas (Sic!- a szerk.) választ adtak az egészségügy és az oktatás problémáinak kezelésére: NEM!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik