Közélet

Megsértődött Dömsödi Gáborra és lemondott a fideszes alpolgármester

Nem tetszett neki a „folyamatos kormányellenes hangulatkeltés”.

A Facebookon jelentette be Pásztó fideszes alpolgármestere, Farkas Attila, hogy lemond tisztségéről, mert elege van Dömsödi Gábor polgármesterből.

Farkas közzétette Dömsödinek címzett levelét, amelyben azzal vádolja a műsorvezetőből lett városvezetőt, hogy „viselkedése, kirohanásai, folyamatos kormányellenes hangulatkeltése és nyilatkozatai miatt” eddig sem volt egyszerű vele dolgoznia, de „mióta bejelentette, hogy feladja függetlenségét, és LMP-színekben indul az országgyűlési választásokon, a stílusa szinte elviselhetetlenné vált”.

A fideszes alpolgármester „lekezelő hangnemről”, „gúnyos megjegyzésekről”, „felemelt hangon történő kioktatásokról” számolt be, amelyek szerinte átlépték azt a határt, amin belül még lett volna esély az „érdemi és kölcsönös megbecsülésen alapuló munkavégzésre”.

A Magyar Nemzet megjegyzi: Dömsödi 2014-ben szoros küzdelemben, ötven szavazattal győzte le a fideszes Sisák Imrét, aki 1998 óta vezette a várost, de most is fideszes többség van a képviselő-testületben. Azt pedig novemberben jelentette be Dömsödi Gábor, hogy indul az országgyűlési képviselő-választáson, és az LMP színeiben méreti meg magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik