Közélet
Szeged, 2018. január 8.
Ahmed H. Cipruson élõ szír állampolgár az ellene tömegzavargás résztvevõjeként elkövetett határzár tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erõszakos bûncselekmény elkövetése miatt indult per megismételt elsõfokú tárgyalásán a Szegedi Törvényszéken 2018. január 8-án.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Ahmed H. beperelte Rogán minisztériumát a nemzeti konzultáció miatt

24.hu
24.hu

2018. 02. 06. 07:06

Korábban a témában:

Ahmed H. bírósági úton támadta meg a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció rá vonatkozó pontját, december 28-án jó hírnév megsértése miatt nyújtott be keresetet a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen a Fővárosi Törvényszéken – írja a Magyar Idők. 

A nemzeti konzultáció ötödik kérdésében ugyanis ez szerepelt:

Egy másik Soros-szervezet, az Amnesty International többször is követelte annak az Ahmed H.-nak a szabadon bocsátását, aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre, és ezért elítélték.

Ahmed H. azt kifogásolta, hogy nem született jogerős ítélet az ügyében, mivel tavaly június 15-én megismételt elsőfokú eljárást rendeltek el a Szegedi Ítélőtáblán.

Szeged, 2017. június 15.
A terrorizmus vádjával elsõ fokon tíz év fegyházbüntetésre ítélt Ahmed H. szír férfi az ügyének másodfokon történõ tárgyalásán a Szegedi Ítélõtábla tárgyalótermében 2017. június 15-én. A röszkei közúti átkelõnél 2015. szeptember 16-án történt tömegzavargásban résztvevõ férfit 2016 novemberében a Szegedi Törvényszék a határzár tömegzavargás résztvevõjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erõszakos bûncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bûntettében mondta ki bûnösnek.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Ártatlannak vallotta magát Ahmed H.
A Fidesz szerint a szír férfi a Soros-szervezetek embere.

A lap úgy tudja, a keresetet a bíróság idézés nélkül utasította el január 22-én, mert a keresetlevél nem tartalmazta a felperes lakóhelyét, sem a bírósághoz intézett határozott kereseti kérelmet.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Kelemen Zoltán Gergely

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Man with eyeglasses drinking water from plastic bottle in the city

Mérgező anyag szivárog a műanyag palackokból

Kommentek

WASHINGTON, DC - OCTOBER 24:  U.S. President Donald Trump listens to Director of Communications for the White House Public Liaison Office Omarosa Manigault during an event in the Oval Office of the White House October 24, 2017 in Washington, DC. President Trump honored the eight winners of the National Minority Enterprise Development Week Awards Program during the Oval Office event.  (Photo by Alex Wong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.