Közélet
Szeged, 2018. január 8.
Ahmed H. Cipruson élõ szír állampolgár az ellene tömegzavargás résztvevõjeként elkövetett határzár tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erõszakos bûncselekmény elkövetése miatt indult per megismételt elsõfokú tárgyalásán a Szegedi Törvényszéken 2018. január 8-án.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Ahmed H. beperelte Rogán minisztériumát a nemzeti konzultáció miatt

24.hu
24.hu

2018. 02. 06. 07:06

Korábban a témában:

Ahmed H. bírósági úton támadta meg a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció rá vonatkozó pontját, december 28-án jó hírnév megsértése miatt nyújtott be keresetet a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen a Fővárosi Törvényszéken – írja a Magyar Idők. 

A nemzeti konzultáció ötödik kérdésében ugyanis ez szerepelt:

Egy másik Soros-szervezet, az Amnesty International többször is követelte annak az Ahmed H.-nak a szabadon bocsátását, aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre, és ezért elítélték.

Ahmed H. azt kifogásolta, hogy nem született jogerős ítélet az ügyében, mivel tavaly június 15-én megismételt elsőfokú eljárást rendeltek el a Szegedi Ítélőtáblán.

Szeged, 2017. június 15.
A terrorizmus vádjával elsõ fokon tíz év fegyházbüntetésre ítélt Ahmed H. szír férfi az ügyének másodfokon történõ tárgyalásán a Szegedi Ítélõtábla tárgyalótermében 2017. június 15-én. A röszkei közúti átkelõnél 2015. szeptember 16-án történt tömegzavargásban résztvevõ férfit 2016 novemberében a Szegedi Törvényszék a határzár tömegzavargás résztvevõjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erõszakos bûncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bûntettében mondta ki bûnösnek.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Ártatlannak vallotta magát Ahmed H.
A Fidesz szerint a szír férfi a Soros-szervezetek embere.

A lap úgy tudja, a keresetet a bíróság idézés nélkül utasította el január 22-én, mert a keresetlevél nem tartalmazta a felperes lakóhelyét, sem a bírósághoz intézett határozott kereseti kérelmet.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Kelemen Zoltán Gergely

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

Kommentek

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.