Közélet

A számvevőszék felhasználja a Fideszről szóló kockázatjelzését

24.hu
24.hu

2018. 02. 06. 12:39

Korábban a témában:

Juhász Péter, az Együtt elnöke és Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje kockázatjelzést tett az Állami Számvevőszéknél. Az Együtt politikusai azt várták, hogy az ÁSZ vizsgálata kitérjen a Fidesz foglalóinak biztosításához szükséges összeg forrására, számvitelileg helyes elszámolásának módjára. A párt közleményében azt írja, az Állami Számvevőszék friss tájékoztatásában elutasította Juhász Péter és Szigetvári Viktor kockázatjelzését.

Több százezer forint kárt okozott a Közös Ország Mozgalom az ÁSZ székházában
Hiába jelentette fel az ÁSZ a Jobbikot
Az ügyészség szerint a párt nem követett el bűncselekményt.

Az ÁSZ ezzel szemben jelezte, a számvevőszék nem utasította el Juhász Péter, az Együtt elnöke és Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke kockázatjelzését. Az ÁSZ válaszában azt közölte, hogy

az ellenőrzései tervezése során felhasználja az Együtt kockázatjelzését.

Hozzátették, „az ÁSZ a pártok ellenőrzése során mindenben a vonatkozó és hatályos törvények előírásai, és a minden pártra egységesen érvényes eljárási szabályok szerint jár el”.

Válaszukban arról tájékoztatták az Együtt elnökét és választmányi elnökét, hogy a hozzá érkezett tájékoztatási célú információk, jelzések és egyéb dokumentumok alapján, a tudomására jutott adatokat, tényeket a folyamatban lévő ellenőrzései keretében vagy ellenőrzéseinek tervezése során hasznosítja. Az ÁSZ folyamatosan gyűjti, elemzi és értékeli a külső kockázatokat, és ezen kockázatelemzési tevékenységének eredményeit az ellenőrzései során felhasználja.

Végül megjegyezték:

az ÁSZ felhívja a figyelmet, hogy ellenőrzéseit szigorú szakmai standardok alapján, transzparens módon, minden egyéb szervezettől függetlenül, pártatlanul végzi. Az ÁSZ független a politikától, nem vesz részt a politikai küzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegel politikai szempontokat. Az ÁSZ a pártok ellenőrzése során mindenben a vonatkozó és hatályos törvények előírásai, és a minden pártra egységesen érvényes eljárási szabályok szerint jár el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.