Közélet választás 2018
Orbán Viktor évértékelő beszéde - A DK reagálása

Durván nekiment a DK a reformátusoknak

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 02. 05. 14:25

A párt szerint a kormány szavazatokat akar vásárolni az egyházaknak adott támogatásokkal.
Korábban a témában:

A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a kormány „szavazatokat akar vásárolni” azzal a 119 milliárd forintnyi támogatással, amelyet tavaly év végén ítéltek meg az egyházaknak.

Niedermüller Péter hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy emiatt az ország minden polgára 12 ezer forinttal volt kénytelen támogatni a „kiváltságos egyházakat és felekezeteket”.

Az EP-képviselő feltűnőnek nevezte, hogy a támogatás 72 százalékát reformátusok kapták. El lehet gondolkozni, hogy azért, mert a miniszterelnök maga is reformátusnak vallja magát, de talán sokkal inkább azért, mert a Fidesz elsősorban a Jobbik szavazóiból szeretné bővíteni saját bázisát – fogalmazott. Hozzátette, hogy a református egyház híveinek körében ugyanis „igencsak visszhangra talált a Jobbik eredeti szellemisége”.

Arra a kérdésre, hogy ez utóbbi állítására van-e bizonyítéka, ifj. Hegedűs Lorántot és a lelkipásztornak a Jobbik képviselőjeként dolgozó feleségét említette példaként. További kérdésre azt mondta, hogy a Jobbik korábban sok támogatást kapott „helyi református szervezetektől”, és volt, hogy a református egyház akár nyilatkozatban is kiállt a párt „szélsőjobboldali szellemisége” mellett.

Niedermüller Péter arra is külön kitért, hogy a támogatásból az Egységes Magyar Izraelita Hitközség is kapott 450 millió forintot. Így talán „kicsit jobban értjük azt”, hogy a hitközség vezető rabbija, Köves Slomó „miért ajánlgatta szórólapon a választók figyelmébe” a kereszténydemokrata Hollik Istvánt – mondta az alelnök. (MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.