Közélet

Az LMP pert indít az orosz gázvásárlás költségeinek kiadásáért

Pert indít az LMP, hogy kiderüljön, Magyarország mennyiért vásárol földgázt Oroszországtól – erről Ungár Péter beszélt vasárnapi sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki párt elnökségi tagja elmondta: a magyar fogyasztók a világpiaci árnál 20-30 százalékkal többet fizetnek a földgázért, mert „Orbán Viktor túl drágán veszi a gázt Vlagyimir Putyintól”. Ungár szerint ez része annak a politikának, amellyel „Orbán Viktor Vlagyimir Putyin igája alá hajtja a magyar embereket”, majd hozzátette,

ez a kormány már rég nem a rezsicsökkentés kormánya, ez a rezsiemelés kormánya.

Az LMP politikusa közölte, pénteken az MVM Magyar Villamos Művek és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) is megtagadta annak a 2019-ig szóló szerződésnek a kiadását, amelyből pontosan kiderülne, Magyarország mennyiért vásárolja a földgázt Oroszországtól, ezért mindkét féllel szemben pert indítanak.

Ungár Péter kérdésekre válaszolva elmondta, az LMP megtartja csepeli országgyűlési jelöltjét, az Együtt ezzel ellentétes politikai nyomásgyakorlását pedig a kormányváltás érdekével ellentétesnek gondolják.

Az LMP választási stratégiája évek óta változatlan, amennyiben az mégis módosulna, akkor azt közlik majd – tette hozzá arra reagálva, hogy máshol számítani lehet-e az LMP-s jelölt visszalépésére.

Az LMP elnökségi tagja egy másik válaszában beszámolt arról, hogy pártja 150 millió forintos hitelkeretet igényelt az OTP-től, ebből eddig 125 millió forintot hívtak le kampányköltéseik fedezésére.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik