Közélet

Az MSZP nem venné el a határon túli magyarok szavazati jogát

Ellentétben „néhány ellenzéki párttal”, a szocialisták úgy gondolják, hogy szerzett jogot nem szabad elvenni, a határon túli magyarok szavazati joga fontos vívmány, azt meg kell tartani

– nyilatkozta Molnár Gyula, az MSZP elnöke pénteken Kolozsváron az M1-nek.

Gyurcsány elvenné a szavazati jogot a határon túli magyaroktól
Ne Sydneyből, Caracasból vagy Székelyudvarhelyről döntsék el, hogy milyen legyen a magyar egészségügyi vagy nyugdíjrendszer, mondja.

Molnár Gyula és Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az erdélyi városban közéleti fórumon vett részt.

A pártelnök arról beszélt, hogy a tartósan külföldön élő magyarok szavazását is könnyíteni kellene. Támogatják a határon túli magyarság autonómiatörekvéseit, legyen szó kulturális vagy területi autonómiáról.

Molnár Gyula úgy fogalmazott:

az autonómia minden formájáról fogunk beszélni reményeim szerint.

Az M1 megkérdezte az MSZP elnökét arról is, hogy a párt egy pécsi tagja egy olyan képet tett közzé a közösségi médiában, amely főbe lőve ábrázolja Orbán Viktor miniszterelnököt. Molnár Gyula azt mondta: elhatárolódnak ettől, nem tartják helyesnek, de a felelőst azért, hogy ilyen lehet Magyarországon, azok között kell keresni, „akik ezt a hangulatot egyáltalán előállították”.

(MTI, kiemelt kép: MTI Fotó/Biró István)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik