Közélet

A magyarországi muszlimok szerint a 30-as évekre emlékeztető hangulatkeltés zajlik

A Fidesz telefonos kampányára reagáltak.

Az 1930-as évekre emlékezteti a magyarországi muszlimokat, ahogy vallásuk megjelenik a közbeszédben – erről a hvg.hu ír.

A Fidesz csütörtökön indított telefonos kampányt, amelynek során egy géphang arról beszél, hogy Vona Gábor „radikális iszlamisták előtt Allahot dicsőíti”, „szerinte az iszlám az emberiség utolsó reménye”, „ezek a gondolatok veszélyesek”. Arra egyébként nincs bizonyíték, hogy Vona radikális iszlamisták előtt beszélt volna, és a géphang azt sem árulja el, hogy a Fidesz megbízásából telefonálnak.

A Magyar Iszlám Közösség a hvg.hu megkeresésére közölte: kifejezetten sérelmezik, hogy ha valaki pozitív szövegkörnyezetben említi az iszlámot vagy a muszlimokat, arra hazaárulásként tekintenek.

Hasonló dologra volt már példa a múlt század 30-as éveiben, és tudjuk, hova vezetett

– tették hozzá.

A Fidesz telefonos kampányában egyébként azt is elfelejtik közölni, hogy nemrég még Orbán Viktor is arról beszélt, hogy hazánk „az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti”, illetve „számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket, és nem szégyellünk időnként tanulni sem tőlük”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik