Közélet

Mendrey: A Fidesz a legnagyobb pedagógus-szakszervezetbe is beépült

A második legnagyobb pedagógus-szakszervezet elnöke azt mondta, tapasztalja Botka László igazát.

A Fidesz már nemcsak a szocialista pártba, hanem a legnagyobb pedagógus-szakszervezetbe is beépült – ezt Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke mondta arra a szerdai Magyar Nemzet-cikkre reagálva, ami a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) megosztottságát járja körül.

A PSZ vezetésében ugyanis vannak, akik irányt váltanának, és az eddigi bojkott helyett csatlakoznának a kormány Köznevelési Kerekasztalához, a szakszervezet elnöke, Galló Istvánné viszont úgy látja, hogy ezt a kormányzati kommunikáció keményen kihasználná, és teljesen hiteltelenné válnának.

A Hír TV tudósítása szerint Mendrey László egy sajtótájékoztatón úgy értékelte a helyzetet, hogy minden ellenzéki szervezetben ott vannak a kormánypártok emberei, és működnek is. Azt mondta, „tapasztalja Botka László igazát” – utalva arra, hogy az MSZP volt miniszterelnök-jelöltje lemondásakor azt írta, „a Fidesz-hálózat mélyen beleágyazódott a demokratikus ellenzék pártjaiba, befolyásolja azok politikáját, amivel végeredményben eléri, hogy a demokratikus oldalon ne jöhessen létre egységes, Orbánt leváltani képes erő”.

Mendrey kijelentette: az egészen biztos, hogy a PDSZ tartja magát ahhoz az állásfoglaláshoz, hogy a köznevelési kerekasztalban nem vesz részt. „A választások előtt biztos nem” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik